Mit jelent az, hogy: ". illetékbélyegben kell leróni az iratoknál. "?
Figyelt kérdés
Jött egy levél a bíróságtól, de nem igazán értem ezt a mondatot: "A pénzbírságot a jogerőt követő 30 napon belül illetékbélyegben kell leróni az iratoknál."
Akkor pontosan most merre, hol, hogy kell befizetni? És a jogerőtől számítva az mikortól számítva? A végzés napjától, vagy a levél kézhez kapásától, vagy a kézbesítés utáni 8naptól?
2011. jan. 5. 16:10
1/6 anonim válasza:
A levél átvételét követő 8. napon lesz a levél (határozat) jogerős. Tehát a jogerőtől számított 30 napon belül illetéken kell leróni a pénzbüntetést, vagyis annyi értékben kell okmánybélyeget vásárolni, amennyi a pénzbüntetés.
2/6 A kérdező kommentje:
Köszi a választ. Szóval ha jól értem elmegyek a postára, veszek x összegben illetékbélyeget. és ennyi?
2011. jan. 5. 16:39
4/6 anonim válasza:
Ha szabálysértés volt akkor kaptnod kellet egy sárga válasz-levelezőlapot azt beviszed a postára és oda adod a postáskisaszonnyak ő ráragasztaja az illeték bélyeget vissza adja neked az elismervényt és ennyi.
Én most fizettem igy be 60000 ft
5/6 A kérdező kommentje:
Szabálysértés, de nem kaptam sárga válasz-levelezőlapot, csak végzést. És nem hiszem hogy fog jönni, mert azt is már majdnem egy hónapja küldték. Áhh, nem értem hogy működik ez az egész :S
2011. jan. 5. 20:30
6/6 anonim válasza:
Annak a boritékba kellet volna lennie amiben a határozatott küldték. Az viszont előfordulhat hogy majd ezután küldik , mivel a határozat átvételtöl számitott 8 nap mulva emelkedik jogerőre és valószinü akkor kapni fogsz egy határozatott a jogerőröl szerintem. Mondjuk nem tudom milyen ügyed volt.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!