Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnál egy ehhez hasonló...

Támogatnál egy ehhez hasonló természetvédelmi adót?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon olcsó a benzin ára. Persze mindenki arra panaszkodik hogy egyre drágább, de nézzünk már egy kicsit a dolgok mögé...

Ha drágább lenne a benzin, akkor több környezetkímélő autó jelenne meg, így végső soron a lakosság nem veszítene vele, csak nyerne.

Mondjuk, hogy kb 300 forint a benzin ára. Bár sehol nem néztem utána, csak tippelek de szerintem ebből úgy kb 100 forint lehet a szállítási költség, 150 forint az összes cég nyeresége(pl benzinkút, olajvállalat, szállítóvállalat), a maradék 50 forint úgy reális lehet előállítási költségnek. Nos ezek az értékek nem biztos hogy a valóságot fedik, de most nem is ennek van a jelentősége.

Szerintem az előállítási költségre nem kellene ilyen adót kivetni, viszont a szállítási költségre annál inkább. Szerintem a szállítási költségre mérve egy 200%-os adó reális lehet, illetve a cégek nyereségére egy 50% körüli.

Tehát összesen 275 forint adót kellene befizetni, így 575 forint körül lenne a benzin.

Ilyen árak mellett az autósok kétszer is meggondolnák, hogy járassák a motort vagy autóval járjanak a szomszédba... Fejlődhetnének a hazai termelésű vagy alacsony szállítási költségű, környezetkímélő üzemanyagok, és ezt az adókból befolyt összeggel is támogatni lehetne! Továbbá ritkábban kellene az utakat javítani, és fejlődne a magyar vasút. A tömegközlekedési eszközök attól függően, hogy mennyire alacsony az egy utasra jutó kilométerenkénti fogyasztás, kedvezményt kaphatnának.

2010. nov. 15. 19:27
1 2 3 4
 21/38 anonim ***** válasza:
67%
a benzin soha nem lesz eladhatatlan. az elektromos autóról meg nehogy azt hidd hogy egy leányálom...fogalmad nincs mennyi elektromos áram kell ahoz hogy fel tudd tölteni ráadásul ha nem akarod hosszú órákat töltögetni a kocsidat hogy mehess vele akkor valószinűleg a szabvány biztositékok ami 10 16 amper nem lesznek elegek az áramszámlád meg a csillagos égig fog szökni ha sokat kell autóznod. az elektromos áram megdrágulna mert bazinagy üzletet csináltak nekik az elektromos autókkatl, az elektromos áram előállitása meg jobban szennyezi a környzetet mintha te benzinautóval jársz...ha mögé gondolsz a dolgoknak teis rájössz.
2010. nov. 15. 22:01
 22/38 anonim ***** válasza:
84%

nekem az elejétől fogva feltűnt amikor voltak ezek a fejlesztések az elektromos autónál...hogy vajon az elektromos áram honnan fog előjönni ami hirtelen kipótolná a pluszfogyasztáshoz szükséges mennyiséget...ugyanugy környezettszennyező lenne ráadásul drága is.

plusz az autókat kényelmetlen lenne használni.

2010. nov. 15. 22:04
 23/38 anonim ***** válasza:
70%
Kérdező, én mondjuk nem elektromos autókban gondolkodnék már, annál vannak jobb környezetkímélő módok, csak épp amit eddig bemutattak, az még nem olyan, hogy tartósan közlekedni tudjon hosszú távra az utakon úgy, hogy gazdaságos is legyen. Majd egyszer. Addig nekem egyelőre marad a lábbusz.
2010. nov. 15. 22:24
 24/38 anonim ***** válasza:
79%

Igyekszem független választ adni, majd a saját nézőpontomat is előadni.

Igen, valamiért nagyon nem akarnak terjedni a környezetkímélő autók, ennek valóban oka lehet a szabványok és a gyártás visszatartása az olajcégek részéről. Kevés ráadásul az olyan benzinkút is, ahol tölteni lehetne ezeket az autókat (nem csoda, hiszen a benzinkutak tulajdonosai szintén ők).

Szerintem nem adót kéne bevezetni, éppen hogy több kedvezményt kéne adni az ilyen autókra, ráadásul államilag finanszírozott kampányt is kéne szervezni, amiben azt reklámozzák, hogy milyen menő ilyennel járni (gondolj csak bele, hány ostoba pókerezik azért, mert úgy hirdetik meg, hogy ettől agyasabbnak fognak tűnni) - eladástechnika az egész.

Én magam tavaly vásároltam benzines autót 300 forint értékben, hitel nélkül - igen, átlagfizetésből spóroltam össze kicsit több, mint fél év alatt, és nem azért, hogy aztán a csöves mellett kelljen nyomorognom a tömegben a BKV-n havi 10000 forintért, amit inkább az autóra költök. És valóban, nem vagyok hajlandó biciklizni sem a szakadó esőben, meg a mínusz 20-ban, főleg úgy, hogy szinte egy munkahely sem gondoskodik őrzött biciklitárolókról. Az pedig nem tud meghatni, hogy más megteszi, mert mindenkinek a saját kezében van a sorsa, mindenki önmagáért felelős.

Millióim pedig sajnos nincsenek egy környezetvédő autóra, és nem is arra kívánok összespórolni az elkövetkezendő években.

Itt az átlagember véleményét hallhattad, ezzel pedig azt akartam elmondani, hogy az ország lakosságának nagy része nem áll készen egy ilyenre. Az emberi természet mellesleg úgy diktálná, hogy a vezetőink járjanak előttünk követendő példával, de közismert az is, hogy ők szarnak bele a leginkább.

2010. nov. 16. 01:42
 25/38 anonim válasza:
100%
Nagyon könnyen ítélkezel mások fölött. Nekünk két autónk van és nap mint nap meg kell küzdenünk az olyan lelkes környezetvédőkkel mint amilyen te is vagy. Hogy jókedvünkből tartunk-e fent két autót? Nem! A férjemnek 40km-re van a munkahelye és lehet, hogy szerinted meg lehet tenni ezt az utat biciklivel is, de én azért szívesen megnéznélek amint napi 12óra munka után még hazatekersz szakadó esőben! A másik autót én használom, szintén napi szinten. A lányom idén kezdte az iskolát, de mivel a faluban ahol lakom nem megoldott az oktatás, ezért kénytelenek vagyunk áthordani a közeli (12km) városba. Tudom, hogy te hasonló helyzetben tömegközlekedésre (vagy biciklire?) biztatnád a gyermekedet, de szerintem nem valami jó buli reggel 5kor kelteni egy kisiskolást csak hogy elérje a buszt. Írhatnék még arról is, hogy orvosi ellátás és gyógyszertár is csak a szomszéd városban van, de nem hiszem, hogy ez téged érdekel. Minden esetre bírom amikor a hozzád hasonlók előjönnek a "fantasztikus" ötleteikkel. :-) Én is baromi okos tudnék lenni, ha egy nagy városban élnék vagy a fenekem alatt lenne a munkahelyem.
2010. nov. 16. 09:53
 26/38 A kérdező kommentje:

Azt úgy látszik, senki nem értette meg, hogy a közlekedés máshogy is megoldható... Van rá idő bőven, hogy ezt megoldjuk, de ha nem kezdjük el, előbb-utóbb kifutunk az időből...

A másik meg hogy utolsónak üzenem hogy nem nagyvárosban lakok és busszal + biciklivel közlekedem... 40-50 kilométer/nap... Ha meg valaki olyan gazdag hogy két autóra telik, nem értem miért lakik olyan környéken hogy nincs iskola meg orvos...

2010. nov. 16. 15:34
 27/38 A kérdező kommentje:
Plusz a fele hozzászóló nem is a témához szólt - ahelyett hogy az adó ötletéről fejtette volna ki a véleményét, vagy más hasonló ötleteket vetett volna fel, inkább engem szidott...
2010. nov. 16. 15:36
 28/38 anonim ***** válasza:
100%

rohadtul le tudjuk szarni hogy egy mazochista állat vagy. attól még az emberek nem fognak napi 50 km-t letekerni mert te le tekersz. amúgy meg gondolkozz el hogy mit mondasz. 2 használható autót veszek neked 1 millio forintból átiratással együtt. egy lakás a belvárosban ennek a tizszerese falun meg max az ötszöröséből sokkal nagyobb házat veszek kertel együtt mint a városi lyuk.

ha te igy gondolod hogy mindent megoldasz biciklivel meg busszal akkor oldd meg nem érdekel! majd ugy halsz meg hogy te tettél valamit a környzetedér aminek nincs is kihatása vagy elenyésző de szenvedtél egész életedbe.

ha ennyi eszed van nem tartalak vissza! egyébként az ezelőtti hozzászólók mindent leirtak amit kellett és nem igaz hogy a fele nem is a témához szólt mert mindenki ahoz szólt hozzá.

2010. nov. 16. 16:39
 29/38 anonim ***** válasza:
89%

sok ember azért tart fenn autót hogy ne a csöves paraszt mellett a villamoson kelljen neki munkába menni ahol egy négyzetcetiméterre 10000 darab baktérium meg virus jut meg az idióta csöves a sarokba hugyozik te meg azt szagolgatod.

ez bűn ha valaki ezt nem akarja? igyis sokba kerül a benzin mert mindenkinek joga van saját autóval munkába iskolába vagy akárhova járni.

te mégjobban megszoritanád ezeket az embereket.

nem veszed magad észre?

2010. nov. 16. 16:44
 30/38 anonim ***** válasza:
100%

Nem.

-Húznak le elég bőrt az emberekről Magyarországon különféle "jogcímeken", - óvjad a természetet, ahogy jól esik!

2010. nov. 16. 18:58
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!