Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Támogatnál egy ehhez hasonló...

Támogatnál egy ehhez hasonló természetvédelmi adót?

Figyelt kérdés

Szerintem nagyon olcsó a benzin ára. Persze mindenki arra panaszkodik hogy egyre drágább, de nézzünk már egy kicsit a dolgok mögé...

Ha drágább lenne a benzin, akkor több környezetkímélő autó jelenne meg, így végső soron a lakosság nem veszítene vele, csak nyerne.

Mondjuk, hogy kb 300 forint a benzin ára. Bár sehol nem néztem utána, csak tippelek de szerintem ebből úgy kb 100 forint lehet a szállítási költség, 150 forint az összes cég nyeresége(pl benzinkút, olajvállalat, szállítóvállalat), a maradék 50 forint úgy reális lehet előállítási költségnek. Nos ezek az értékek nem biztos hogy a valóságot fedik, de most nem is ennek van a jelentősége.

Szerintem az előállítási költségre nem kellene ilyen adót kivetni, viszont a szállítási költségre annál inkább. Szerintem a szállítási költségre mérve egy 200%-os adó reális lehet, illetve a cégek nyereségére egy 50% körüli.

Tehát összesen 275 forint adót kellene befizetni, így 575 forint körül lenne a benzin.

Ilyen árak mellett az autósok kétszer is meggondolnák, hogy járassák a motort vagy autóval járjanak a szomszédba... Fejlődhetnének a hazai termelésű vagy alacsony szállítási költségű, környezetkímélő üzemanyagok, és ezt az adókból befolyt összeggel is támogatni lehetne! Továbbá ritkábban kellene az utakat javítani, és fejlődne a magyar vasút. A tömegközlekedési eszközök attól függően, hogy mennyire alacsony az egy utasra jutó kilométerenkénti fogyasztás, kedvezményt kaphatnának.

2010. nov. 15. 19:27
1 2 3 4
 1/38 anonim ***** válasza:
19%

Fejleszteni kéne a közúti biztonságot, hogy több embernek legyen kedve biciklizni, mint Hollandiában.

Ezután mindenféle adókat kell kiróni az autókra.

2010. nov. 15. 19:28
 2/38 A kérdező kommentje:
Ja igen, a befolyt adóból például bicikliút is épülhetne.
2010. nov. 15. 19:31
 3/38 anonim ***** válasza:
100%

"Ha drágább lenne a benzin, akkor több környezetkímélő autó jelenne meg, így végső soron a lakosság nem veszítene vele, csak nyerne."

- Haha, ja persze... senkinek sem poén a kevesebbet foygasztó autók gyártása, amíg így is megveszik a benzint. Ráadásul persze közlekedhetnénk mi bárhogy, de a boltokba az árukat nem biciklivel fogják behordani, és mivel az szállítás ára az árukon is megvan, így egyáltalán nem járnánk jól.

2010. nov. 15. 19:36
 4/38 anonim ***** válasza:
100%

500 forintos benzin?

és adsz munkahelyet is borsodban ami megközelithető tömegközlekedve???

nem jókedvemből járok kocsival dolgozni,hanem mert tömegközlekedve 2 óra alatt érek be,télen még több is...közelebb nincs munkahely,beköltözni nem tudok

biciklizni meg napi 2x 60km-t...gondolkodj már...

2010. nov. 15. 19:37
 5/38 anonim ***** válasza:
100%

"Mondjuk, hogy kb 300 forint a benzin ára. Bár sehol nem néztem utána, csak tippelek de szerintem ebből úgy kb 100 forint lehet a szállítási költség, 150 forint az összes cég nyeresége(pl benzinkút, olajvállalat, szállítóvállalat), a maradék 50 forint úgy reális lehet előállítási költségnek. Nos ezek az értékek nem biztos hogy a valóságot fedik, de most nem is ennek van a jelentősége."

tedd már meg magadnak és világnak az a szivességet, hogy mielött nekiállsz "gondolkodni" legalább hangyányit utánanéznél a dolognak...

jelenleg minálunk a banzin árának 59%-a adó. a (mondjuk) 300 Ft-ból 177-et állambácsi lazán zsebretesz. a maradék 123 Ft az előállítás, szállítás stb. és még egyébként ebből is kell persze adózni tekintve, hogy aki résztvesz a folyamatban, az ügyebár járulék, személyi jövedelemadó, nyereségadó stb.

2010. nov. 15. 19:50
 6/38 anonim ***** válasza:
36%
Hülye vagy gyermekem. Sosem lesz több környezetkímélő autó, mert kuwaitnak nem érdeke. Aki meg nagyon akarna ma is tankolhatna whiskyt.
2010. nov. 15. 19:57
 7/38 A kérdező kommentje:

19.50: a lényeg ugyanaz... tudtam, hogy eddig is volt rajta adó, de mivel ott az én általam említett dolgokat nem külön, hanem teljesen egyenlő arányban adóztatták így ez csak részletkérdés... a lényeg az hogy így is aránytalanul olcsó...

Gondoltam hogy mindenki egyből abból a szemszögből nézi, hogy ez neki milyen rossz lenne. De nem egyik napról a másikra vezetnek be ilyesmit, hanem pl ha 10 éven keresztül fokozatosan növelnék az adó mértékét, amíg a kívánt értéket el nem érik, akkor lenne idő arra, hogy a változások bekövetkezzenek. Most is vannak nagyon alacson fogyasztású autók, a sima benzinesek között is, de ez ösztönözné a többi üzemanyag fejlesztését... 10 év alatt pedig bőven változnának annyit a dolgok, hogy ez a dolog ne okozzon kellemetlenséget senkinek...

2010. nov. 15. 20:02
 8/38 A kérdező kommentje:

Az ötletemet egyébként is vitaindítónak szántam...

De persze senki sem állt elő konstruktív ötletekkel, hanem egyből a jó magyar mentalitás szerint leugatott...

2010. nov. 15. 20:05
 9/38 A kérdező kommentje:
Kíváncsi lennék, akkor nektek mi a véleményetek! Szerintetek minden rendben van úgy, ahogy van?! Ugye nem?
2010. nov. 15. 20:06
 10/38 anonim ***** válasza:
100%

nincs rendben,mert hiába gyártanának mégkisebb fogyasztású kocsit,vagy környezetkimélőbb anyagokkal működőt,az ország 85%-a nem tudná megvenni,mert örül ha a félmilliós suzukiját megtudta venni hitelre,és még azt fogja fizetni a következő 10 évben

és a fizetések is a béka segge alatt vannak (ne számoljunk a milliomosokkal,nekik mind1 h 300 vagy 3000 a benzin literje),amig valami új,addig nagyon drága...tehát még ha valahogy meg is veszem a környezetkimélő kocsit,abba is drága lenne az üzemanyag,meg mivel új,a szerelése is drágább lenne (bezzeg a ladában simán tudok nőként is cserélni mindent,egy csavarhúzó elég)

és józsibácsi nem fogja lecserélni a kocsiját,és sok józsibácsi van...

19:37

2010. nov. 15. 20:16
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!