Ellopták a vonatbérletemet, a fogászati rendelő várójában. Mit tegyek?

Azon nem kell rajta szerepelnie valamilyen azonosító okmány számának? Ha az nálad van, akkor a tolvajnak használhatatlan.
Bocs, ha nem így van, már rég vettem olyat, de akkor még rajta volt a diákom száma.

"Ellopták a vonatbérletemet, a fogászati rendelő várójában. Mit tegyek?"
Nagyjából semmit nem tudsz tenni a lopással kapcsolatban.
A rendelő feltehetően nem vállal felelősséget a váróban őrizetlenül hagyott holmikért. Tehetnél feljelentést ismeretlen tettes ellen. Az eljárás során elvileg a rendelő kiadhatná a hatóságnak, hogy kik várakoztak kezelésre abban az időben. De semmi bizonyíték nem volna egyikük ellen sem.
Ha ez komoly ügy volna, akkor a jelenlevők tanúskodhatnának, hogy ki matatott a kabátod környékén. De nyilván nem is látták, hogy pontosan mit csinált. De 50 ezer forint alatt ez csak szabálysértés, nem várható nyomozás.
Csak annyit tehetsz, hogy levonod a tanulságot és legközelebb beviszed a kezelőbe az értékeidet.

"Visszamentem az orvoshoz, mondta, hogy nem tudják visszanézni"
Ami nyilván nem igaz. Nem tudják visszanézni, hogy ki volt előjegyezve kezelésre vagy kit kezeltek?
Szerintem azt értették ez alatt, hogy nem fogják kiadni a betegek nevét akárkinek. Amúgy sem mennél sokra ezzel az információval.
Felejtsd el az egészet. Így jártál. Vegyél egy újabb bérletet vagy jegyeket.

“ Közben meglett, otthon maradt”
Az is a fogorvos hibája, jelentsd fel!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!