Ha külföldi cég termékeit közvetítő szereppel Facebook oldalamon értékesítem, akkor adóköteles vagyok a rajtam keresztül rendelő vásárlók termékei után?
Nemrég indítottam útjára az oldalam, mely néhány nap viszonylag nap népszerűségre tett szert. Az alap ötlet onnan jött, hogy sokan a külföldre utalás és a nehézkes garancia érvényesítés miatt nem rendelnek külföldi cégektől. Ezen feladatokat vállalom át azoktól, akik oldalamról adják le rendelésüket. A beszerzési árra az utalási költséget és egy minimális árrést teszek, ami tényleg minimális, ezért is lett ilyen hamar népszerű az oldal.
A vásárlók az én bankszámlámra utalják előre a termékek árréssel és utalási költséggel megemelt összegét, miután megkaptam, leadom a külföldi cégnek a rendelést a vásárló nevére és címére. Az én feladatom itt befejeződik, ha nem kell garanciát intézni. Minden egyéb a gyártó cég feladata, felelőssége.
Most, hogy felvázoltam a helyzetet kérdésem az, hogy ilyen közvetítő szereppel én adóköteles vagyok-e? Vagy van-e valami kötelességem, bejelenteni valóm valahova/valakinek?
Félek, ha ilyen ütemben növekszik oldalam népszerűsége, előbb-utóbb problémám lesz abból, ha tudtomon kívül törvénysértést követek el.
A választ/válaszokat előre is nagyon szépen köszönöm!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!