Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Tehetek valamit, hogy ne csak...

Tehetek valamit, hogy ne csak ő örököljön?

Figyelt kérdés
A nagyim elhunyt. A lánya, vagyis anyukám, nem tartotta a nagyival a kapcsolatát több mint 10 éve. Összevesztek, mert anya nem foglalkozott vele, csak piszkálta mindig. Anya az egyetlen gyermeke, így most ő örököl mindent. Szerintem ez igazságtalan. Én voltam a nagyimmal ott végig a betegsége ellenére is. Végrendeletet sajnos nem írt. Tehetek valamit, hogy ne csak anyukám örököljön?
ma 08:31
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nem.
ma 08:39
 2/8 anonim ***** válasza:

Az öröklést egyedül az örökhagyó tudná befolyásolni még életében.

Másrészt anyukád a törvényes örökös, így még arra sincs alap, hogy valami okból megtámadjad az örökséget.

Ha anyukád meghal, akkor te fogsz örökölni.

ma 08:49
 3/8 anonim ***** válasza:

A nagymamád írhatott volna végrendeletet, rosszabb esetben kitagadhatta volna a lányát. Neked is ajándékozhatta volna a dolgait.

nem tette meg, nyilván mert nem akarta.

Te annyit tehetsz hogy elfogadod, a nagymamád nem akart másképp rendelkezni, mint ahogy a törvény szól, a törvény szerint pedig anyukád az örököse.

Utólag nem lehet ilyennel jönni mert senki nem tudja mi a valóság, más meg jöhetne azzal, hogy te ki akarod anyádat forgatni az örökségéből és hazudsz meg korábban szándékosan fordítottad egymásnak őket, hogy ne legyenek jó viszonyban. Egy kívülálló számára épp úgy nem lehetne tudni hogy ez utóbbi az igazság vagy amit te mondtál.

Sajnos hiába érzed igazságtalannak, lehet hogy tényleg az is, ezen akkor is csak a nagymamád tudott volna változtatni még életében.

ma 09:10
 4/8 anonim ***** válasza:
0%
Hát ami tenni tudnál az 15 év börtönnem büntetendő. Szóval maradjunk annyiban hogy hiába villogtak a dollárjelek a szemedben amikor a nagyit látogattad egy fillért nem fogsz kapni.
ma 09:11
 5/8 A kérdező kommentje:

4-es nem kéne becsmérelni, úgy hogy nem is ismersz és a történetet sem ismered. Anyukám zűrös életet él, tele tartozásokkal, mindenféle rosszba belekeveredve és mindig új pasival, aki beleviszi valami rosszba. Nem a dollárjelek villognak a szememben, hanem nem szeretném, hogy egy vadidegen pasihoz kerüljön az örökség.

De szeretett volna a nagyim végrendeletet, csak hirtelen jött a betegsége, egyáltalán nem így akarta és erre számtalan tanú van.

ma 09:44
 6/8 anonim ***** válasza:

#5 Nézd, értjük amit mondasz - az én anyám sem volt jóban a testvéreivel sem, más rokonaival sem, ő is inkább csinált adósságokat mint segített volna bármiben nekik. Nem is akartak beszélni vele még akkor sem amikor már csak elbúcsúzni lehetett volna tőle. De ettől még a helyzet ugyanaz marad - nincs végrendelet, tehát marad a törvény szerinti öröklés.

Az nem számít hogy akart volna végrendeletet, azt megtehette volna úgy is hogy egy kórházi szalvétára leírják ő meg aláírja és aki ott van tanú az is, tanúsítva, hogy ez a végakarata. Nem történt meg, így már nincs semmi lehetőséged.

ma 10:03
 7/8 anonim ***** válasza:
3-as: a mama NEM TAGADHATTA VOLNA KI a lányát, erre semmi jogi indoka sem volt.
ma 10:55
 8/8 anonim ***** válasza:
#7 Nem tudhatod. Ez egy LEHETŐSÉG, ahogy írtam, "rosszabb esetben kitagadhatta volna".
ma 11:19

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!