Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki azért köt öröklési...

Ha valaki azért köt öröklési szerződést daganatos apukájával hogy csak az egy gyerek örököljön a 3 közül ez tisztességes?

Figyelt kérdés
Az apa a lányával él a többi 2 lánya külön költözött de jó a kapcsolatuk. A kisebbik lányára akar hagyni mindent mert ő a kedvence, és úgy gondolja nem szól a többi lányának.Nagyon sok az áttétje.Öröklési szerződést csináltatnak titokban.Ezt tényleg így meg lehet tenni?

jan. 8. 15:58
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
Az ő vagyona, az ő döntése.
jan. 8. 18:27
 2/11 A kérdező kommentje:
De az jó amikor ki pottyantják a sok gyereket hogy hiteltből és mindenféle támogatádból legyrn ház . Mikor megvan akkor meg takarodjon mindenki ahova akar. Utolsó neked sem kéne egy gyerek sem!
jan. 9. 05:56
 3/11 anonim ***** válasza:
És a 3 kölök közül ki látja el a beteg szülőt? Az aki vele lakik vagy a másik 2?
jan. 9. 09:27
 4/11 A kérdező kommentje:
Kölök vagy te! Pont a leg gonoszabb emberek találták meg a kérdésemet. Remélem nincs és nem is lesz gyereketek soha! Ilyen embereknek nem szabad!
jan. 9. 12:03
 5/11 anonim ***** válasza:
Ja, az a gonosz, aki meg meri kérdezni, hogy az örökségre apelláló kérdező miért az apját ápoló tesójától sajnálja az örökséget
jan. 9. 12:06
 6/11 A kérdező kommentje:
Szerintetek ha felnő egy gyerek az örökre a szülővel fog élni? Az élet természetes velejárója az hogy külön családot alapítanak. Házasság, külön élet. De látom értelmezni nem lehet amit írtam. Az összes gyerekkel jó a kapcsolata az apának. A külön élő lányok is támogatják! De már felnőttek! Nem az apával élnek!
jan. 9. 12:07
 7/11 anonim ***** válasza:

És? Ha a 3. nem otthon élne, akkor fizetnétek 1/3-1/3 arányban majd a 24/7-ben ápolókat, amikor szükség lesz rá?

Apád nem azért köt vele szerződést, mert otthon él, hanem mert megegyeztek, hogy ápolni fogja.

jan. 9. 12:15
 8/11 A kérdező kommentje:
Nem az én családom, csak fel vagyok háborodva hogy azert kell a gyerek hogy felvegyek a csokkot, utana meg van a kis kedvenc, mert hat a kicsi az mindig is az, es akkor a masik ketto semmit sem kap. Mert ok mar felnottek, es kesz. Nekem is van 2 gyerekem , belehalnek ha ezt tennem veluk, hogy egyiket is jobban tamogatnam mint a masikat! De nem mindenki ilyen jo szivu, jo lelku mint en es a parom.
jan. 9. 12:15
 9/11 anonim ***** válasza:

Ha a 3 gyerek felnőtt már, akkor ezek után a gyerekek után csak pár tízezer/százezer csok lehetett, nem 10 misi.

A te két gyerekednek remélhetőleg nem kell a haldokló szülőjét ellátnia majd hónapokig évekig. Nekem is van tesóm, jóval közelebb lakik a szüleinkhez, és rühelljük egymást, de egy fillért nem sajnálnék tőle, mivel ő fog többet a szüleinkkel törődni, amikor már nem tudják ellátni magukat, mivel ő lakik 20 km-re és ő dolgozik ugyanabban a városban, ahol a szüleink laknak.

Nem mellesleg, ha nem a te családod, akkor lószar közöd nincs hozzá.

jan. 9. 12:21
 10/11 A kérdező kommentje:
Igazából jobb lett volna ha egy szakértő talál a kérdésemre. A te beszéd stílusodból ítélve nem lehetsz jó ember, már bocsánat. Érdekel, mert amúgy közel állnak hozzám! És ha annyira jó apa lenne elmondhatná ezt az összes gyereknek és nem titokban.
jan. 9. 12:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!