Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felső szomszéd kutyája éjszaká...

Felső szomszéd kutyája éjszakába nyúlóan ugat. Lehet ezzel kezdeni valamit?

Figyelt kérdés

Többször szóltam már a szomszédnak, több hónapja fennálló probléma. Sokszor van hogy este 11kor se hagyja abba az ugatást a kutya. A szomszéd azt mondja őt nem zavarja 💀

Jogi úton lehet tenni valamit? Láthatóan a személyes beszélgetés nem segít hogy megnevelje.

tegnap 21:15
 1/6 anonim ***** válasza:
45%
Lehet kell beszélgetni vagy a szomszéddal vagy a kutyával pár haveroddal együtt!
tegnap 21:20
 2/6 anonim ***** válasza:
0%

Ezzel nehéz mit kezdeni.

A kutyára nem vonatkoznak emberi törvények.

Pláne ha egy tacskó,az tipik riasztós házörző.

Nyugtasson a tudat, hogy nem egy fuatalokból álló banda bulizik melletted.

tegnap 21:21
 3/6 anonim ***** válasza:
52%

Milyen fajta kutyus?

Ez a "megnevelni"-t ne használd kérlek. A kutya ösztön állat, nem lehet mindegyiket leszoktatni az alap ösztönéről, az ugatásról. Vannak ugatósabb kutyák, akik folyamatosan jeleznek és ezért ugatnak. Vannak a védőkutyák, akik meg azért ugatnak, mert őrzik a házat és a gazdát. Ezt nehéz "kinevelni"

És a 3. eset, hogy legyen azért a kutya is "rossz"... vannak az idegbeteg kutyák.

Tenni ez ellen nem tudsz semmit. De: ha éjszaka ugat, folyamatosan, tehát nem csak 1-2 órát, hanem folyamatosan, akkor úgymond lehet kötelezni őt törvény vagy valamilyen szabály által, hogy éjszakára vigye be a kutyust a házba. Ennél többet tenni nem lehet.

tegnap 21:34
 4/6 anonim ***** válasza:
Birtokvédelmi eljárás
tegnap 21:38
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon egyszerű egyébként a képlet simán főljelenthetetlen csendháborításért ha az este 10 után történik azért vedd magnóra vagy videóra ha kijönnek a zsaruk ne legyen alaptalan föl jelentés
tegnap 21:39
 6/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Benti kutya, panelról van szó. Nem tudom milyen fajta, de biztosan lehet nevelni, anyám is megnevelte az övét és kb alig vakkant. De ha nem lehet nevelni, őszintén nekem akkor se kötelezettségem elviselni. Nyilván nem szerencsétlen eb hibája de elviselhetetlen. Egy öreg nénié, gondolom már rosszul hall és vígan alszik mellette vagy nem tudom de hozzán nagyon áthallatszik.

tegnap 22:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!