Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ilyenkor a teendő?

Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés

Éppen válófélben vagyok. Ügyvéde küldött egy közös megegyezés papírt, amiben le van írva hogy az ingatlan 1/2 tulajdonú, és mondjak le a saját részemről.

Másrészt viszont kaptam a kormányhivataltól egy papír amiben 3 napom van ki jelentkezni az ingatlanból, mert hogy nincs benne tulajdoni jogom csak a szállásadóm volt a feleségem.

2013-tőle éltünk élettársi kapcsolatban ami szerepel az ügyvédi papírban is és nem tagad le, 2019 elején vásárolta az ingatlant, rá pár hónappal házaspárunk össze. Én tavaly tavasszal költöztem el onnan mert megromlott a házasság. Ő kb ház vásárlását követően dolgozott pár hónapot és ennyi, ergo én tartottam el őt, így a hitelt amit a házra vett fel is én fizettem. Egészen mostanáig nem dolgozik különféle kifogások miatt. Ilyenkor mi a teendő? Ha be megyek a földhivatalban kiadják nekem hogy tulajdonos vagyok-e vagy sem? Muszáj ki jelentkeznem?

ma 11:19
1 2 3
 21/23 A kérdező kommentje:
Én nem szeretnék, viszont a kormányhivataltól jött a papír ha nem jelentkezek ki akkor végrehajtás lesz
ma 13:47
 22/23 anonim ***** válasza:
74%
Nagyon kérlek, keress ügyvédet még ma!!
ma 13:48
 23/23 anonim ***** válasza:

Én is ügyvédet javaslok.

Amúgy a fizetés fele a gyerektartás maximuma, szóval 230k-t 460k nettó fizetés alatt nem fog kapni semmiképpen sem. (jellemzően 15-20% per gyerek a megítélt összeg)

Szoktak olyat, hogy az ingatlan rá eső részéről lemond az egyik fél a gyerektartásért cserében (így 0 gyerektartás lesz), ebben az esetben ez szinte biztos, hogy rossz lenne. Egyébként sem reális, mert akkor mehetne vissza a nő dolgozni, mert 0 bevétellel nem fog eltartani 3 gyereket.

ma 15:20
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!