Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mi ilyenkor a teendő?

Mi ilyenkor a teendő?

Figyelt kérdés

Éppen válófélben vagyok. Ügyvéde küldött egy közös megegyezés papírt, amiben le van írva hogy az ingatlan 1/2 tulajdonú, és mondjak le a saját részemről.

Másrészt viszont kaptam a kormányhivataltól egy papír amiben 3 napom van ki jelentkezni az ingatlanból, mert hogy nincs benne tulajdoni jogom csak a szállásadóm volt a feleségem.

2013-tőle éltünk élettársi kapcsolatban ami szerepel az ügyvédi papírban is és nem tagad le, 2019 elején vásárolta az ingatlant, rá pár hónappal házaspárunk össze. Én tavaly tavasszal költöztem el onnan mert megromlott a házasság. Ő kb ház vásárlását követően dolgozott pár hónapot és ennyi, ergo én tartottam el őt, így a hitelt amit a házra vett fel is én fizettem. Egészen mostanáig nem dolgozik különféle kifogások miatt. Ilyenkor mi a teendő? Ha be megyek a földhivatalban kiadják nekem hogy tulajdonos vagyok-e vagy sem? Muszáj ki jelentkeznem?

ma 11:19
1 2 3
 11/23 anonim válasza:
100%
Egy teendőd van. Keresel egy válóperes ügyvédet minél hamarabb. Ne ezen akarj spórolni mikor egy válás közepette vagy...
ma 11:38
 12/23 A kérdező kommentje:
Nem lehet vele. 230.000/hó gyerektartást kér, a fizetésem 350.000-400.000. Plusz 180.000 minden augusztusban, plusz minden nagyobb kiadás fele és még ő dönti el egyedül hogy mikor hozhatom el a gyerekeket (3 gyerek van) és ő nem dolgozik még mindig.
ma 11:39
 13/23 anonim ***** válasza:
69%

Bocs, most olvastalak újra figyelmesen:

"2013-tőle éltünk élettársi kapcsolatban ami szerepel az ügyvédi papírban is és nem tagad le, 2019 elején vásárolta az ingatlant, rá pár hónappal házaspárunk össze."

Tiéd a fele ingatlan!!!! Ügyvédje tudja ezt, ezért akar lemondatni.

Nejed viszont bepróbálkozott a kormányhivatalnál hogy kijelentsen mert nincs a neved a tulajdoni lapon.... Milyen kis elegáns asszonyka.

ma 11:39
 14/23 anonim ***** válasza:
100%

230.000/hó gyerektartást kér, a fizetésem 350.000-400.000. Plusz 180.000 minden augusztusban, plusz minden nagyobb kiadás fele és még ő dönti el egyedül hogy mikor hozhatom el a gyerekeket

:)))))))))

Kishercegnő vágyálmai. A bíró ebből semmit nem fog megítélni.

ma 11:40
 15/23 anonim ***** válasza:
100%

Ügyvéd!

Valószínűleg azért akar ilyen irreális gyerektartást kieszközölni, mert tudja, hogy úgysem fogod kifizetni. Egyszer csak előjön majd a természetbeni törlesztéssel, azaz mondj le a tulajdonrészedről a gyerektartás fejében, és akkor megelégszik a nettód 20 %-ával. Ekkora fizetésnél, ami neked van, nem szoktak többet megítélni a bíróságon alapból sem. Az én exnejem is próbálkozott, de a bírónő csak fix 40E/ gyermek - azaz 80E-t ítélt meg.

A többi anyagi természetű igénye szintén irreális a te vagyoni helyzetedben, illetve a rendszeres láthatást részletesen le kell írni a megegyezésben, általában kéthetente 1 hétvége, és a szünetek fele. Olyan nincs, hogy ő dönti el, mikor mehetsz, és mikor nem, ezt egy komoly ügyvéd nem írja alá.

ma 11:55
 16/23 anonim ***** válasza:
68%

Aranyaso krva. Nokent mondom. Takarodjon el dolgozni.

Kerdezo te meg surgossen szerezz ugyvedet, aki feltorlo a padlot asszonypajtassal. Pofam leszakad, micsoda igenyek egy semmirekello munkanelkulitol..

ma 11:59
 17/23 anonim ***** válasza:
100%
Itt nem a tulajdonjog a lényeges, hanem hogy a lakást már akkor vettétek, amikor együtt voltatok, élettársi közösségben éltetek. A ptk pedig kimondja, hogy "Az életközösség megszűnése esetén bármelyik élettárs követelheti a másiktól az együttélés alatt keletkezett vagyonszaporulat megosztását." Magyarul akkor is megillet a lakás fele, ha nem a te tulajdonod, mert amikor vásárlásra került, már az élettársad volt a nő. Neked is jogod van ahhoz, hogy erről a részről lemondj, de nyilván élhetsz is a jogoddal, ha szeretnél. Én is csak azt tudom ajánlani, hogy beszélj ügyvéddel, mert mindenkinek egyedi helyzete van, ő fog tudni konkrétumokat mondani.
ma 12:09
 18/23 anonim ***** válasza:

Ők házasok!! Esküvő előtt, de már együttélés alatt vette a nő az ingatlant. Tehát már fennállt a házassági vagyonközösség.

Mindenképp fele ingatlan az övé.

ma 12:59
 19/23 A kérdező kommentje:

Lehet abból nekem gondom ha ki jelentkezek onnan mint állandó lakcím?

Vagy az nem számít?

ma 12:59
 20/23 anonim ***** válasza:
66%
Ne jelentkezz ki!! Utána nem fogsz tudni bemenni, ha akarsz se.
ma 13:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!