Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Csoportvezetőként elvehetik a...

Csoportvezetőként elvehetik a pozíciómat?

Figyelt kérdés
6 éve dolgozok egy multinál, ahova csoportvezetőként vettek fel. Az utóbbi 1-2 évben a főnökömmel nem volt túl jó a viszonyom. (én mindig tisztelettel beszéltem vele, ő pikkel rám valamiért) Most más pozícióba tenne, elvenné a csoportvezetői poziciómat, "egyszerű" beosztott lennék. Arra hivatkozik, hogy nem vagyok a pozicióra alkalmas, talált egy alkalmasabbat. (évekig nem volt ezzel gond) A fizetésem nem változna. Megteheti ezt? Mi van, ha nem fogadom el a felajánlott másik állást? Köteles vagyok elfogadni a másik poziciót, különben kirugnak? Tudom, hogy jár végkielégités, de arra lennék kiváncsi, hogy akármilyen (szerintem nem jogos) indokkal áttehetnek alacsonyabb pozicióba? Ez nálam a kirugással ér fel, mert én csoportvezetői pozició miatt jöttem a céghez.
tegnap 20:07
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:

A 10-es komcsinak:

Szerződést módosítani nem nagy ügy, ha a kérdezőnek nem tetszik, akkor tipli.

Végzettségnek meg kb. egy érettségi is elég egy nyomi senki kis csoportvezetőnek.

Mivel a felettese, így joga van ere, hiába kapálóztok a téeszelnök mentalitásotokkal, ez már nem a kommunizmus, hogy 8 általánossal gyárigazgatók voltatok kirobbanthatalanul. 🤡😁

tegnap 22:01
 12/15 DK-s ***** válasza:
0%

#11-nek:

Bégess nyugodtan tovább, engedelmesen.

Attól hogy a felettese, még qrvára nem biztos hogy módosítással is felhatalmazták.

Könnyen lehet, hogy a cég nevében még egy nyomorult átvételit sem írhat alá.

De fejezzük ezt be. Itt csak a kérdező tudna érdemi válszt adni.

tegnap 22:05
 13/15 anonim ***** válasza:
44%
Nyomhatod tovább a hülyét, komcsi, de semmi életszerű nincs abban, amit írsz. A cégvezetés el szokta fogadni a felettesek döntését, szóval jó eséllyel minden joga megvan, hogy lefokozza.
tegnap 22:11
 14/15 Justinianus ***** válasza:

Nem szeretnék ünneprontó lenni, de annyira azért nem egyszerű a történet.

[link]

ma 00:53
 15/15 krwkco ***** válasza:

Lényegében ugyanezt írta le a 8-as hozzászóló:

"Elfogadod vagy megszüntetik a munkaviszonyod, nyilván annak rendje és módja szerint kell ezt is. Ha elfogadod, kapsz egy új szerződést, amit aláírsz. Ha nem fogadod el, akkor kirúghatnak."

"Néhány példa a munkavállaló képességével összefüggő felmondási indokra:

-a munkavállaló együttműködési képességének hiánya

-a munkavállaló vezetői alkalmatlansága”"

Mivel a kérdező már több éve csoportvezető, hozzá fogják írni, hogy megváltozott üzleti az környezet, a vállalat működése vagy bármi és a kérdező nem tudott ehhez alkalmazkodni.

A HR nem fog egy managert (mert gondolom a főnököd már az) arra kényszeríteni, hogy olyan csoportvezetővel dolgozzon, akivel nem akar.

ma 06:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!