Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A törvény szerint szexuális...

A törvény szerint szexuális erőszaknak minősül-e ha valaki közösül az alvó feleségével?

Figyelt kérdés

A törvény szövege szerint büntetendő, ha "más védekezésre, vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát szexuális cselekményre használja fel". No de mi a helyzet egy házasságban, rendszeresen szexuális életet élő párral, ahol a nőnek nincs ellenére a szexuális aktus, de ugye ha alszik, akkor ehhez nem tudja ráutaló magatartással sem a hozzájárulását megadni?

Miben más, ha még sose csinálták vagy már megtörtént korábban is és akkor tetszett a feleségnek?

ma 12:20
1 2 3
 1/23 krwkco ***** válasza:
55%
Attól függ, hogy engedélyt adott-e erre a feleség, amikor cselekvőképes állapotban volt vagy sem.
ma 12:25
 2/23 anonim ***** válasza:
61%

Szerintem amíg erről nincs beszélve a kapcsolatban hogy egyébként egy ilyen rámozdulásnak örülne-e az alvó fél, akkor ha nem is erőszak de biztos nem helyes.

Ha volt róla szó, és azt vallja hogy ő azt nem szeretné hogy alvás közben legyen vele valami akkor már erőszak lesz.

Ez kicsit olyan mint régen amikor a feleség erőszakkal kényszerült lefeküdni a férjjel és nem számított nemi erőszaknak mert S férj azt tehet amit akar, övé a nő.

ma 12:26
 3/23 anonim ***** válasza:
83%
Ha nincs begyógyszerezve, akkor felébred. Ha be van gyógyszerezve, akkor igen, erőszak. Ugyanakkor magánindítványra büntetendő, tehát ha erről bárki tudomást szerez, és feljelentést tesz, nem indul eljárás, amíg nem maga a feleség a feljelentő. Ha 18 alatti, akkor is, mert a házassággal nagykorúvá válik.
ma 12:32
 4/23 anonim ***** válasza:
67%
Igen annak számít, törvény szempontjából nem érdekes, hogy a felek milyen viszonyban állnak egymással, az maximum (akár hibásan is) a bírót fogja befolyásolni, hogy a büntetési tartomány alját, vagy tetejét szabja-e ki.
ma 12:34
 5/23 anonim ***** válasza:
74%

Férfiként én is jártam már így.

Hajnalban az akkori barátnőm bekapta a farkam. Orálozás közben tértem magamhoz. Aztán félkómásan még meg is lovagolt. Nem is tudtam ellenkezni, úgy le voltam sokkolódva.

ma 12:35
 6/23 anonim ***** válasza:
47%

Mindenképpen az.

Szexuális erőszakot követ el, és bűntett miatt két évtől nyolc évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő, aki

a)...

b) más védekezésre vagy akaratnyilvánításra képtelen állapotát szexuális cselekményre használja fel.

Az alvó ember tipikusan ilyen.

Az aktus előtt közvetlenül mindenképpen bele kell egyeznie a másik félnek.

Mindegy, mit beszéltek meg néhány órával előtte.

ma 12:37
 7/23 A kérdező kommentje:
#5: Szegény, nagyon sajnállak. Biztosan nagyon traumatikus lehetett.
ma 12:46
 8/23 A kérdező kommentje:
És mi van akkor, ha ez rendszeresen megtörténik és a feleség egyértelmű jelét adja annak, hogy ő ezt évezi és örül neki?
ma 12:48
 9/23 A kérdező kommentje:
#6: Mit ír elő a törvény, pontosan mennyivel kell az aktus előtt a belegyezésnek megtörténnie, mi az a pontos idő, ami után már hatályát veszti a belegyezés?
ma 12:50
 10/23 krwkco ***** válasza:
100%

"És mi van akkor, ha ez rendszeresen megtörténik és a feleség egyértelmű jelét adja annak, hogy ő ezt évezi és örül neki?"

Akkor beleegyezett, amíg az engedélyt vissza nem vonja. Vagy ha határidőt adott ("Na jó. Ma van a születésnapod, hát legyen!"), akkor amíg a határidő le nem telik.

ma 13:08
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!