Van-e bármi módja annak, hogy ha egy cég vezető együttesen a műszakvezetőjével összejátszva diszkriminálja az alkalmazottjait (mulasztásokkal), hogy azt munkaügyi bíróság által figyelmeztetésben részesítsem és vagy följelentsem?
Tárgyilagos bizonyíték mivel nincsen rá, de a munkavállaló akit megfenyegetett már egy jó bizonyíték, hogy mi is folyik a cégnél.
A cégvezető (kötelezettség mulasztás felől közös érdekeik miatt a műszakvezetőjével, sok mindenért nem tesz vagy nem mer lépéseket tenni), a műszakvezető pedig, hogy visszaél a munkahelyi magatartással és pozíciójával.
Bármilyen említést teszek hozzám jön a legkevésbé a műszakvezető bármilyen munkával kapcsolatos esetleges problémával.
Hihetetlen az utánam levőeknek egyből emlékszik kinek mit kell csinálni és visszaszól nekik de hogy nekem visszaszóljon, hogy mehetnek tovább a dolgok mert csak egy kis eltérés van az adott munkában az már nem történik, nem akartam várni a műszakvezetőre amikor megkért, hogy ne csináljam tovább a munkát mert neki kellene állítani a dolgokon ezután a főnök is kérdezte mi van, hogy nem mennek a dolgok és külön ki lett emelve a probléma és ő nem tudja, hogy azt úgy csinálhatjuk tovább-e vagy sem az).
Szomorú főleg, hogy mindent a műszakvezetőjére traktál ha felelősségről van szó. és ahogy most is majd a főnök szólhat, hogy miért nem mennek a dolgok több órája, eközben amikor kérdezi el is mondja, hogy ő az irodában volt beszélgetett a gépe előtt amin van a kamera megfigyelő rendszer és azáltal láthatja is, hogy ki nem dolgozik.
El lett mondva, hogy ez mindenki felelőssége lett volna, hogy mennyen tovább a munka amikor a főnökkel és a műszakvezetővel álltam már szemben, ezután jött egy kis néma csend de mind ketten egymásnak mosolyogtak mintha ez be lett volna tervezve, nem fogják föl, hogy saját maguknak ártottak megint és rajtam próbálkoztak csak lehet, hogy nem tetszik nekik a makacsságom és hogy mindent meg lehetett volna tök egyszerűen oldani felnőttek módjára nem mintha óvodában lennék ezáltal megy az egymásnak betartás mert nem hagyom magam megvezetni és hogy tudok néha nemet mondani.
Korrupciót már a levegőben is lehet mérni ahogy a sumákolást is, megfűszerezve olyan kommunikáció hiánnyal aminél csak egy felelős lehet az te vagy mint munkavállaló. Nem haverkodni, barátkozni megyünk a munkába de egyesek ezzel is visszaélnek és kedvezőbb helyzetbe hoznak másokat mert lehet valaki puszipajtás.
Korábbi történet;
A főnök elkezdte kirúgással fenyegetni az újonnan jövő munkavállalókat ha sürgős táppénzre kell elmenniük.
,,Ide figyelj pajtás, nem akarlak látni táppénzen mert akkor ki kell hogy rúgjalak így is nálunk akik jönnek frissek általában ezt kiszokták használni és akár 2 hétre is elmennek táppénzre.''
Volt egy hasonló szitum, jó rég, de már ebben a rendszerben.
Csaltak az óráim számával, a szabiammal, mindennel és a teljes cég benne volt. Nekem nem tetszett, mert nem fizettek ki.
Én akkor bejelentettem a NAVnál, mire közölték, hogy több és egyértelmű bizonyiték esetén jönnek csak ki. Mondtam, hogy az egész be van kamerázva és mi "blokkolunk".
Az volt a válasz, hogy ezt ők nem vizsgálják. Azt hiszem, valahol itt döntöttem el, hogy nem fogok az országban maradni.
2 évvel ezután leléptem. Mindenkinek ezt tudom ajánlani.
Megértelek teljesen és helyesen is döntötté, ha ilyen alapon nyugszik Magyarország minek ide egyáltalán munkás ha a népnek amennyit adunk annyit is veszünk el.
A baj ott van, hogy bármelyik cég eljátszhatja a felsoroltakat és a mulasztásokért még a munkavállalókat veszik elő vagy amiért éppen helytáll azért kirúghatják.
Ilyen keretek mellett csakis a munkavállalókat lehet felelősségre vonni azt mondja ki az Állam ezáltal.
A kommunikáció hiány is egyfajta visszaélés a munkahelyeken a munkáltatók felől amit fegyverként is használnak a munkavállalók ellen főleg ha van a munkáltatónak a kialakított helyzetben pártolói úgy még inkább könnyebb sakk-mattot adni.
A kormány tükörképe játszódik a munkahelyeken és örültek, hogy azt mondhatták ,,nekünk nem lesz így konkurenciánk ha sok cég kibukik körülöttünk a fennálló helyzetek miatt'' külföldnek gyárt. Ironikus nem igaz?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!