Szemtanúja voltam annak, hogy a vonaton egy nőt bántalmaztak, ha azt mondom, nem emlékszem semmire sem, azzal megúszhatom a bíróságra járást?
9.: Miért is vagyok gyáva patkány? Mert nem álltam ki egy random ringyóért, aki amúgy nem tette volna meg fordítva ugyanezt? Még egy köszönömöt sem mondott volna, vagy még beperel, megvádol engem is valamivel.
"közbeavatkozol és jól megvernek vagy akár meg is ölnek."
Így van, ki az a nem normális idióta, aki vagy jogi problémákat csinál magának, vagy jól megvereti magát, a nőt meg úgysem bántják annyira.
13.: Sokkot kaptam, össze voltam zavarodva. Nem tudtam tiszta fejjel gondolkodni, nem voltam tudatában a cselekedeteimnek, ösztönösen cselekedtem.
Meg aztán féltem a csőcselék haragjától, az olyanokétól, mint a 9.-es. Olvastam híreket régebben, hogy volt olyan férfi, aki nőnek segített, aztán a nő őt perelte be, mert hozzáért. Ilyen esetben nem lehet felelősségre vonni, nem? Ez ugyanolyan eset, mint amikor a mentős nem ment ki a putriba, mert féltette a biztonságát, és meghalt az alany. Ott is volt nagy hiszti, de felmentették. Eleinte ment a nagy hiszti, de valahogy logikus ítélet született hazánkban, miszerint nem vagy köteles úgy segíteni, hogy közben magadnak ártasz. Ha félsz, nem vagy rá képes, az felmentő indok.
Hát pontosan úgy is tudsz segiteni, hogy nem hozod magad veszélyes helyzetbe.
Nem kell kihuznod senkit se egy égö autóból, de hivnod kell legalább a rendörséget.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!