Szemtanúja voltam annak, hogy a vonaton egy nőt bántalmaztak, ha azt mondom, nem emlékszem semmire sem, azzal megúszhatom a bíróságra járást?
Figyelt kérdés
Tudtommal az nem büntethető, ha valamire nem emlékszem!jan. 20. 15:18
1/15 anonim válasza:
Nem emlékszel rá de arra igen hogy ott voltál. Biztos elhiszik:)
2/15 A kérdező kommentje:
1.: És ha nem hiszik el, akkor mivan?
jan. 20. 15:26
3/15 anonim válasza:
#2 Akkor elmeorvosi vizsgálat majd büntethető leszel hatóság félrevezetéséért.
4/15 anonim válasza:
Nem emlékszel rá, de kiírsz róla egy kérdést az internetre.
5/15 A kérdező kommentje:
3.: Melyik felsőoktatási intézményben tanultad a jogot, ha megkérdezhetem?
jan. 20. 15:51
6/15 A kérdező kommentje:
Egyébként ha voltak többen is szemtanúk, és látják rajtam, hogy semmire sem mennek velem, akkor lekopnak rólam, és békén hagynak, nem? Mármint logikus, hogy akkor tovább mennek, megkeresnek másokat.
jan. 20. 15:53
7/15 anonim válasza:
#5 Nem kell ehhez felsőoktatási képzettség. Lapozd át a büntető törvénykönyvet.
Hamis tanúzás Btk. 272:
"A tanú, aki hatóság előtt az ügy lényeges körülményére valótlan vallomást tesz, vagy a VALÓT ELHALLGATJA, hamis tanúzást követ el."
8/15 A kérdező kommentje:
7.: Értem. És ilyen esetekben mi volt a legszigorúbb büntetés, amit kiadtak? Esetleg tudsz rá példákat mondani?
jan. 20. 16:04
9/15 anonim válasza:
Ha már becsoszogsz a rendőrségre, nem egyszerűbb elmondani 4-5 mondtban, amit láttál, te gyáva patkány? Neked hogy esne, ha anyádat véresre vernék, de egy tanú nem vallana, mert neki így kényelmesebb?
10/15 anonim válasza:
#8 Mivel a hamis tanúzás bűncselekmény, nem csak egy kis ejnye-bejnye lesz. Felfüggesztettet is réd verhetnek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!