Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van olyan, hogy valaki bántalm...

Van olyan, hogy valaki bántalmazását máson büntetik?

Figyelt kérdés
Nem arra gondolok, hogy valaki bűnt követ el, és másra fogja. hanem arra, hogy valaki bántalmaz valakit, és a büntetést nem ő kapja, hanem valaki más, akire átadja a büntetést? Tehát tudják, hogy nem bűnös, mégis ő kapja a büntetést, mert a másik simán csak átrakja rá a büntetést? Van ilyen, hogy ezt valaki megteheti? Hogy pl. valaki bántalmaz egy másik embert, és nem a bántalmazót büntetik, hanem egy egész másik embert? lehet ott sem volt, teljesen másik városban volt, mégis, simán csak rárakja a büntetést. És a törvény ilyenkor képes arra, hogy azt büntetik, akiről tudják, hogy nem követett el bűnt, még ott sem volt, nem is tudott az esetről, de a másik a bántalmazó, nem akarta, hogy őt büntessék, és átrakta a büntetését másra?
tegnap 19:22
 1/5 anonim ***** válasza:
51%
Nincs, nem lehet csak úgy átpakolgatni ilyeneket.
tegnap 19:31
 2/5 anonim ***** válasza:
Nem, a bűnöst büntetik. Illetve akiről azt gondolják, hogy bűnös.
tegnap 19:36
 3/5 A kérdező kommentje:
Van egy ismerősöm, aki csinál valami bántalmazást. Olyan van, hogy tudják, hogy nem én csináltam, de mégis engem büntetnek? Vagyis a bántalmazót kéne büntetni, de nem őt büntetik, hanem engem? Tudják, hogy nem én csináltam, mégis engem büntetnek.
tegnap 19:45
 4/5 anonim ***** válasza:
Hát, ilyen van.
tegnap 20:53
 5/5 anonim ***** válasza:

Ezt egy picit jobban kifejthetnéd, mert amit írsz az egyszerű butaság.

Nincs olyan, hogy a rendőrség, bíróság megállapítja, hogy Kiss Pista elkövette a bűncselekményt, ő meg átrakja másra. Maga az alapvetés is egy eszméletlen nagy marhaság. Hát milyen visszatartó ereje lenne, ha a cselekmények után átruházható lenne a büntetés?

Mi az, hogy téged büntetnek, mivel? Ki állapította meg a büntetésed? Milyen papírt kaptál róla?

ma 10:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!