Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Milyen törvények vonatkoznak...

Milyen törvények vonatkoznak a youtube-on, és egyéb, gyerekek által nézett internetes oldalakon, a rossz, és a felnőttes tartalmakra?

Figyelt kérdés

Ezekre gondolok:

videók, ahol fiatalok felveszik az alkoholizálásuk

balesetes videók (sportvideók, amik súlyos balesettel végződnek, autóbalesetek)

verekedések

katonai videók, fegyverekről, háborús videók, filmek

gúnyos, csúnyán beszélő filmek, rajzfilmek, vagy olyan rajzfilmek, ahol csúnya dolgokat mutatnak be

ijesztegetős filmek, vagy videók

videók, ahol nők, férfiak, alig vannak felöltözve

Csak azért kérdezem, mert a reklámokkal kellően szigorúak, legalábbis a tévében, jelzik is, hogy fiataloknak nem ajánlott, ha pl. alkoholreklám. Mégis, sokkal durvább tartalmak vannak fent olyan oldalakon, pl. youtube-on, ahova naponta sok gyerek is felmegy, nézni videókat. Keresztényként nagyon károsnak gondolom, hogy ilyen videók kerülnek fel a youtube-ra.

jan. 4. 13:48
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

#8 De, mint videókat szolgáltató oldal, felelősségük, hogy milyen videók vannak fent. Talán minden esetben nem lehet kiszűrni a rossz videókat, de azt meg tudnák akadályozni, hogy ennyi rossz, gyerekeknek nem való videó, vagy film legyen fent!

#9 A youtube-on rögtön találni olyan videót, ami nem való gyerekeknek, templomba nagyon sokan járnak, és nagyon ritka a bűnözés, leginkább az is csak a liberális felfogás miatt van.

#10 A youtube-ról nem mond semmit, de a tanításai megmaradnak, örökérvényűek, és a mai napig is igazak, és azok is maradnak. Jézus Krisztus szavainak követése nélkül nem lehet jó életet élni. Keresztényként, Jézus Krisztus szavainak követőjeként elítélem azokat a tartalmakat, videókat, káros dolgokat, amik fent vannak, és sokszor gyerekeknek szánt oldalakon. Mert a youtube főleg gyerekeknek szánt oldal.

jan. 4. 14:58
 12/24 anonim ***** válasza:
100%

"Mert a youtube főleg gyerekeknek szánt oldal."

Még mindig nem.

jan. 4. 15:02
 13/24 anonim ***** válasza:
74%

"A youtube-ról nem mond semmit, de a tanításai megmaradnak, örökérvényűek, és a mai napig is igazak"

Na hát akkor erre hivatkozva ne is ugass bele a youtube dolgába. Először menj és tartasd be Jézus tanításait a saját egyházadban, tudod ahol csak úgy tobzódnak a homokos és pedó papok. Ha végeztél akkor foglalkozz olyan világi dolgokkal, amihez semmi közöd.

"Jézus Krisztus szavainak követőjeként "

Hallottál arról, hogy vallásszabadság van? És ha veled ellentétben a többiek nem Jézi szavait követik, hanem másét akkor mizu? Tícsukbe vagy hogy gondolod? :D

jan. 4. 15:21
 14/24 A kérdező kommentje:
A keresztények betartják Jézus Krisztus szavait, tanításait, a hétköznapokban is. Csak ti, nem hívők ellenzitek azt is. Ez egy keresztény ország, és a keresztény értékrend érvényesül, szerencsére. Jézus Krisztus szavainak betartása nélkül nem lehet jó életet élni! Higgyetek Istenben, imádkozzatok Istenhez, kövessétek Jézus Krisztus szavait, és olvassátok az Újszövetséget!
jan. 4. 15:26
 15/24 anonim ***** válasza:
63%

"A keresztények betartják Jézus Krisztus szavait"

Ja persze :D

"Csak ti, nem hívők ellenzitek azt is."

Te most amúgy a teljes világ 69%-áról írsz...

Én azt hittem az ilyen kretének már rég kihaltak :D

jan. 4. 15:31
 16/24 A kérdező kommentje:
A legtöbben tiszteletben tartják egymás vallását. Ti nem hívők, nem tartjátok tiszteletben a másik vallását. Nem tudom, hogy itt mennyire hozzáértők válaszolnak, de azért ennél hozzáértőbb válaszokra számítottam. Megkérdőjelezni az alap erkölcsöt, az elég ritka. Nem sok olyan ember van, aki a gyerekével súlyos baleseteket, háborúkat, gúnyos, csúnya rajzfilmeket nézet. Nyilván ezek nem valók olyan oldalra, amit többségében fiatalok néznek.
jan. 4. 15:36
 17/24 anonim ***** válasza:
100%
Sztem ez a hívő trollkodás nem ebbe a kategóriába való.
jan. 4. 15:40
 18/24 Alex Fly ***** válasza:
100%

Alapvetően minden weboldal a hatályos jogszabályoknak megfelelően működik. Speciel a YouTube még a törvényes kereteknél is szigorúbb belső szabályozást alkalmaz.

És persze keresztényként talán nem azzal kellene foglalkoznod, hogy médiamegosztó oldalakon keresel kifogásolható tartalmakat, hanem azzal, amivel Isten megbízott...

jan. 4. 18:00
 19/24 A kérdező kommentje:
És azzal mért ne foglalkozzam, hogy kifogásolható tartalmakat keresek? Keresztényként fontos számomra a közbiztonság. Az olyan videók, amik nem valók a legtöbb fiatalnak, hasonlóan veszélyesek lehetnek. Szerinted keresztényként én kiesek a társadalomból, nem mehetek a társadalomba, és csak a templomban élhetném le az életem? Mert ti, akik nem hisztek, ezt engednétek meg csak a keresztényeknek, sőt, sokan még a templomokat is leromboltatnátok. Engem nem zavarna, ha egészségben, békességben, szeretetben, az életem nagyrészét templomban, Isten imádásával, keresztények tanításával tölteném. Örülnék is neki. De nem vagyok pap. Mondtam, hogy ti, akik nem hisztek, támadjátok a keresztényeket. Pedig kiskorúakkal brutális videókat nézetni, ez inkább bűncselekmény. Én meg csak ilyenért szólok, hogy a youtube-on, sok nem jó videó van, és a mai gyerekek, akik leülnek a számítógéphez, könnyen találhatnak olyan videókat, amik nem valók nekik! Sokszor a youtube-on úgy is, hogy rá sem kerestek. Sokkal jobb egy olyan youtube, ahol nincsenek olyan videók, amiket gyerekeknek nem szabadna nézniük. Jézus Krisztus szavainak követésével kijelenthetem, ha valami rossz. Egy kereszténynek kötelessége is, ettől még nem ítélkezik az ember senki felett. Nagyon ijesztő, hogy nem érkezik normális válasz! Nem tudom hova tenni, eddig mindig volt valaki, aki néhány jogszabályt ismert.
jan. 4. 18:31
 20/24 Alex Fly ***** válasza:
100%

@19: ha ez a hobbyd, akkor nyugodtan keresgethetsz. Én pedig keresek olyat, ami az én szempontjaimnak megfelel. És megtanítom ugyanezt a gyermekemnek is, nem pedig másoktól várom el, hogy eltüntessen a szeme elől mindent, ami nekem nem tetszik. És keresztényként az általad kitaláltakkal szemben azt mondom, hogy ha te templomban akarod leélni az életed, akkor tedd azt -nem szólok bele. Aki pedig nem keresztény és nem akarja betenni a lábát a templomba, azt nem fogom rákényszeríteni. Mint ahogyan téged sem kényszerít senki a számodra kifogásolható tartalom fogyasztására -szóval a legjobban teszed, ha te sem szólsz bele abba, ha mások viszont éppen azt szeretik. A YT-n éppen annyi "jó" video is van, mint amennyi "nemjó". Legalábbis számodra: valakinek biztosan jó, ha egyszer elkészítette, feltöltötte vagy éppen azokat nézi. És ő is ugyanilyen joggal mondhatná, hogy törvénnyel kellene szabályozni azt, hogy csak olyanokhoz lehessen hozzáférni.

A kereszténynek pedig az alapvető kötelessége nem az, hogy minden neki nem tetsző dolgot betilt(as)son, hanem ha valóban fontos neki a gyereke mentális egészsége, akkor tisztában legyen azzal, milyen veszélyek fenyegetik és felkészítse őt arra, hogy hogyan kezelje ezeket. A témánál maradva ha a te gyereked elég érett ahhoz, hogy használja a YT-t, akkor ahhoz is elég érett, hogy a nem neki szóló videót leállítsa és bezárja. Ha arra nem képes, akkor az a te nevelésed hiányossága és ne akard másra hárítani a felelősséget. És nem mellesleg szülőként szabályozni is tudod, milyen tartalmakhoz férhet hozzá; nem kell másokra várni és hisztizni emiatt...

jan. 4. 19:39
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!