Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért van az hogy poligám...

Drakula_VAGY_Ahmed kérdése:

Miért van az hogy poligám házasságért három év börtön büntetés járhat de házasságtörésért meg nem?

Figyelt kérdés

Mondjuk van egy pasi vagy nő aki meg csalja a párját vagy öt-hat másik szeretővel. Az nem kap semmit.

De ha van egy csaj vagy férfi aki kettős házasságot köt valakikkel, is az kap vagy három év börtön még akkor is ha a kettő másik tudott egymásról és beleegyeztek önként.

Én csak nem értem a logikát.

tegnapelőtt 06:06
 1/6 anonim ***** válasza:
100%
Mert a házasság jogi előnyökkel is jár, a megcsalásba nincsen semmilyen jogi előny.
tegnapelőtt 11:15
 2/6 A kérdező kommentje:
Ennyi? Is ott ahol nincs ilyen jogi előny?
tegnapelőtt 20:31
 3/6 anonim válasza:
Most őszintén minek házasodni két nővel, van egyszerűbb, az élettársi kapcsolat ha mint egy család együtt laktok te és két nő, nem vagytok házasok de dughattok senkit nem fog zavarni nekem tök tetszene ha nő lennék én csinálnék ilyet hogy legjobb barátnőmmel össze költözni és egy közös pasit tartani, tök aranyos szerintem, persze a két nő is egymással aludhatna mindenki mindenkivel de szigorú őszinteség, ha egyik átver repül és lecserélni. Hárman lakni sokkal könnyebb rezsi fűtés albérlet esetleg bankhitel törlesztés. Házimunka, tök jó ötletnek tűnik ha mindhárman jó emberek és tudnak bánni a pénzzel és okosak... Nem azért mondtam hogy miattam valaki kipróbálja ezt. Nem vállalok felelősséget az ötletemért. Testvérek is tarthatnak közös pasit vagy nőt, sokan amúgyis (statisztikák szerint szinte mindenki aki teheti és hosszú a kapcsolata, félredugnak, akkor legalább mindenkinek legyen haszna ebből, ha együtt laknak a szeretővel úgy könnyebb az élet, társaság, biztonság, nem kell utazgatni titkolni a szeretőt, mert ott van a szomszéd szobában). Kivéve ha nem jönnek ki jól..
tegnapelőtt 20:51
 4/6 A kérdező kommentje:
Engem nem az zavar hogy nem lehet törvényesen kettő asszonyt feleségül venni. Hanem hogy ezért több büntetés jár, mint egy házasságtörésért. Már mint, a házasság törés a párkapcsolatokon belüli lelki bántalmazások között az egyik legrosszabb dolog. Minimum valami pénz bírság legyen már kiszabva rá, ha dubla házasságért járhat börtön.
tegnap 00:36
 5/6 anonim ***** válasza:

Kérdező!

A házasságtörés (megcsalás) nem bűncselekmény.

tegnap 09:39
 6/6 anonim ***** válasza:

A poligámiában sem az a büntetendő, hogy két személlyel kefél az ember. Az senkit nem érdekel, hogy ki kivel, hány személlyel.

Hanem az a lényeg, hogy a házasság egy két személy közti szerződés, kőkemény anyagi vonzatokkal. És az államok behatárolják, hogy a területükön, ill. az állampolgáraik számára milyen szerződések érvényesek, és milyen szerződések nem.

A magyar törvények szerint pedig az van, hogy csak egyetlen személlyel lehet jogszerűen házasságot kötni, a második házasság már jogellenes. Ha jogszerű lenne, akkor a Ptk. minimum másfélszeresére nőne... De egyszerűen megoldják ezzel az egy tiltással, hogy nem szabad több házasságot kötni, kész. Semmi erkölcsi indok, csakis anyagi ok.

tegnap 10:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!