Visszamenőlegesen nem lehet törvényt módosítani, hogy elévülés helyett a gyilkos F.J. a lehető legsúlyosabb büntetést kaphassa?
Nem, mert az nagyon csúnya precedenst teremtene, beláthatatlan következményei lennének.
@1 Diktatúrákban is inkább máshogy oldják meg, többnyire még ott is ódzkodnak a visszamenőleges hatálytól.
Alapból azt nem értem hogy miért kellett a fidesznek bevezetni ezt az elévülést... Vagyis tudom de ez most mindegy.
Miért teremtene csúnya precedenst? Ha valaki különös kegyetlenséggel embert öl az hagy ne úszhassa már meg...
"Alapból azt nem értem hogy miért kellett a fidesznek bevezetni ezt az elévülést.."
Az elévülés nagyon régóta létező jogintézmény, semmi köze a FIdesz-nek a létezéséhez.
Az, hogy a hatályos törvényt módosíthatja - erre vonatkozó szabályok szerint - , mint kormánypárt, az teljesen más kérdés.
A most megszavazott módosítása is csak a jövőre nézve jelent szabályozást. Till - ügyre már nem.
Lehet. Pl:
Biden megbízta fiát hogy lopjon csaljon raboljon, ő maga gyilkolászhatott volna, aztán kegyelmet ad magának és a fiának.. Ezt tette. Megtette.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!