Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Az új Fideszes törvény szerint...

Az új Fideszes törvény szerint nem lehet másnak a halálát kívanni kommentbe. De ha valaki azt írja, hogy vakulj meg a fél szemedre, szakadjon le a lábad, kapjál szalmonellák, stb... ezekre mik vonatkoznak?

Figyelt kérdés

tegnap 17:18
1 2
 1/11 A kérdező kommentje:
Azért ennyi börtöm nincs Magyarországon ahány agresszív kommentelő.
tegnap 17:22
 2/11 anonim ***** válasza:
44%

#1 Jó hogy a sorozatgyilkosságot nem tesszük legálissá, hogy legyen elég hely a börtönökben :D

Beszarok hogy az az ellenérv egy tevékenység bűncselekménnyé nyilvánításában, hogy nincs elég hely... Mellesleg az 1 év a maximum kiszabható büntetés lesz, nem fognak mindenkit börtönbe csukni ilyen kommentek miatt. Sokkal súlyoabb esetekben is megússzák a tettesek néhány év felfüggesztettel aztán jónapot, itt sem lesz ez másként.

Vakulást és lábleszakadást sem lehet "kívánni", ezeket is tiltani fogja a törvény. Minden olyan brutális "kívánságot" ami valakinek a megölésére, megcsonkítására és hasonlókra hív fel. Hozzáteszem szerintem teljesen jogosan, hiszen nem normális az ilyen viselkedés.

tegnap 17:36
 3/11 A kérdező kommentje:

2. Akkor orbán miért engedte szabadon az embercsempészeket?

Az nem bűn?

tegnap 17:54
 4/11 anonim ***** válasza:
58%

1: "Vakulást és lábleszakadást sem lehet "kívánni", ezeket is tiltani fogja a törvény."

Namost ez fölvet bizonyos kérdéseket.

Ha én azt kívánom valakinek, hogy valaki szúrja ki a szemét vagy vágja le a lábát, akkor értem, hogy ezt kívánni hasonlóan bűn, mint valakinek a megölését kívánni. Hiszen erőszakos cselekményt kívánunk, melynek ő lenne a sértettje.

De ha azt kívánom, hogy érje olyan betegség, amitől megvakul, legyen olyan érszűkülete, hogy a lábát le kelljen vágni, netán legyen olyan rákbetegsége, amibe rövid idő alatt belehal, akkor az miért is büntetendő? Hiszen senki nem lesz attól beteg, ha betegséget kívánnak neki.

Ennyi erővel bármelyik c...asszonyt börtönbe lehetne csukatni, amikor összeveszik mással és azt kiabálja rá: "A rák egye ki a beledet!". Amit elég gyakran mondanak, ez tapasztalat.

tegnap 18:07
 5/11 anonim ***** válasza:

#3 Honnan tudjam? :D

Nekem semmi közöm se Orbánhoz, sem az embercsempészeihez

tegnap 18:08
 6/11 anonim ***** válasza:
84%
Azok mind jó embercsempészek voltak, egytől-egyig. Mind fehér keresztény konzervatív hetero embercsepész volt.
tegnap 18:09
 7/11 anonim ***** válasza:
25%

"Amit elég gyakran mondanak, ez tapasztalat."

Gyorshajtó is sok van, mégis büntetik. Attól lesz valami elfogadható, hogy sokan csinálják? Én is tisztában vagyok vele hogy nagyon sokaknak van ezen a szinten az értelmi és vitaképességük, de ettől még szerintem elítélendő az ilyen beszólogatás és nem tartom elfogadhatónak egy normális társadalomban. Éppen az a baj, hogy egyre többen süllyednek le erre a szintre és lassan normálissá válik egymás fenyegetése.

tegnap 18:11
 8/11 anonim ***** válasza:
66%
6-os, vagy ha volt is köztük melegorgiázós, netán pedofil embercsempész, biztos szorgalmasan jártak a Békemenetekre, like-olták az origót, követték a megafonosokat közösségi oldalukon. Egyszóval abszolút érdemesek voltak arra, hogy szabadon engedjék őket.
tegnap 18:13
 9/11 anonim ***** válasza:

7

Ha nem tetszik, ami az interneten folyik, nem kötelező részt venni az "ilyen szintű" diskurzusokban.

Ha valami bcs lesz, azt véleményem szerint *nagyon* meg kéne indokolni. Sajnálom, de nekem nem elég indok, hogy te "nem tartod elfogadhatónak".

> Éppen az a baj, hogy egyre többen süllyednek le erre a szintre és lassan normálissá válik egymás fenyegetése.

A fenyegetés eddig is illegális volt... Miért kell olyan témához hozzá szólni amiről fingod sincs?

tegnap 19:25
 10/11 anonim ***** válasza:
43%

"Miért kell olyan témához hozzá szólni amiről fingod sincs?"

Mert jogom van hozzá. Ha nem tetszik, nem kell részt venni a diskurzusban :)

"A fenyegetés eddig is illegális volt"

Igen, de eddig csak akkor foglalkoztak vele, ha volt valamilyen valós fenyegetettség. De a gyakorlat azt mutatja, hogy bizony anélkül is sokan beváltják hogy korábban ennek bármilyen gyakorlati jelét mutatnák.

"Sajnálom, de nekem nem elég indok, hogy te "nem tartod elfogadhatónak"."

Semmi gond, nem kell sajnálnod, nem vagyunk egyformák. Nem is gondolom hogy meg kéne győzzelek a saját igazamról, elfogadom hogy eltérően vélekedünk róla.

tegnap 19:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!