Ha eltitkolom azt ,hogy gyógyszereket szedek a munkahelyemen annak lehet jogi következménye és ha igen akkor mi?
Bemegyek megtörtént az állásinterjú.
Beküldenek az üzemorvoshoz ott ugye elvileg megkell mondani neki a betegségemet ill a gyógyszereket.
Utána aláíratt egy papírt ,hogy nincs eltitkolt betegségem.
De ugye van és az lenne a kérdés ha ez kiderűl akkor mit kaphatok érte.
Annyit elárulhatnál a titkos munkádról, hogy irodában fogsz üldögélni, vagy gránátokat szerelsz majd össze, mert nem mindegy, ahogy az sem, hogy milyen gyógyszert szedsz. Nyilván nem ugyanaz egy vérnyomáscsökkentő, meg egy antipszichotikum.
A négyes nagyjából leírta, még annyit tennék hozzá, hogy ezzel a munkaadó magát védi, vagyis ha bármi üzemi baleset ér, akkor mondhatja, hogy ha tudott volna a betegségedről, akkor nem engedett volna oda dolgozni, vagyis nem kapsz egy forintot sem, cserébe minden felelősség a tiéd, adott esetben az anyagi, büntetőjogi is. Néha muszáj trükközni, tudom én is, de azért mérlegelj, mert nagyon rossz helyzetbe kerülhetsz.
Szerintem ha a gyógyszer miatt az orvos nem írja alá a munkaköri alkalmasságit akkor simán mehet azonnali felmondás a munkáltató részéről mivel egészségügyileg nem vagy alkalmas a munkavégzésre és félrevezetted a munkáltatód. Nem tettél eleget az együttműködési kötelezettségednek.
Ha a gyógyszer mellett is megkapod a munkaköri alkalmasságot akkor megúszhatod egy figyelmeztetéssel ha a cég elnéző de az azonnali felmondásra ebben esetben is megvan a munkáltató jogalapja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!