Milyen büntetés van petárdáért?
90-es években fiatal koromban a sima zöld petárdát a bátrabbak a kezükben robbantották el, mert tudtuk/megtapasztaltuk hogy az alsó fele a "petárda testnek" megmarad.
Amúgy már át vannak kategorizálva a petárdák, vadriasztó néven legálisan hozzá lehet jutni.
Oké, ha egy nagyvárosban közterületen használod, ott azért nehéz kimagyarázni hogy milyen vadat riasztasz el éppen :D
De pl. én itt falun ha esténként akár év közben eldobok párat, és valakinek nem tetszik, nyugodtan ráfoghatom hogy az vadakat ijesztettem el a kertemből...amik mondjuk valójában is ide járnak, szóval van valóság alapja.
4: Biztos jó sok petárdát láttál már, hogy ilyen ostobaságokat írsz. Ebben a videóban, még direkt kézben felrobbantva sem okoz semmilyen sérülést a petárda.
Attól függ.
Ha jól tudom 50-150ezerig terjed a bírság.
Ha csak találnak nálad akkor a kisebb összegű bünti jár.
Ha használat közben kapnak el akkor a magasabb összeg.
12-esnek
Ti, pirománok mindig az effajta videókkal jöttök. Az még nem jutott eszedbe, hogy mi van, ha valaki nem tudja hol kell megfogni, hogy ne történjen gond? Vagy ha tudja is, de a silány minőségű kínai vacak nem úgy viselkedik, ahogy kéne? Akár mert túl korán robban, akár mert erősebb benne a hatóanyag vagy bármi egyéb? Vagy ha valaki 8 sör meg 5 feles után akar petárdázni, amikor már a saját nevére se emlékszik? Én azt mondom, ha csak 1000 meggyújtott petárdából 1 esetben is kerül valaki a sürgősségire, az is épp elég nagy kockázat ahhoz, hogy eszembe se jusson szórakozni vele. Meg amúgy is, mi a jó benne, az élvezetes? Ezt se értettem soha. A tűzijátéknál legalább van valami látvány, de itt csak egy fülsüketítő, ijesztő robaj, mintha bombázni kezdték volna a lakótelepet vagy felrobbant volna egy gázpalack. Amondó vagyok, ilyen egy érett, felnőtt embert nem szórakoztat, maximum a lelki fejlődésében megragadt hülyegyerekeket. Aztán leszarom, hányan fogtok lepontozni.
Ha valaki ivott ne vezessen...ugyanez vonatkozik a pirotechnikára is.
Ha meg nincs aki leállitsa hogy piásan ne használja akkor így járt. Akár csak vezetésnél.
14:Azért nem elfogadható indok, hogy egy jelentéktelen minimális kockázatú eszközt előitéletek miatt betiltsanak, mert akkor ezer más dolgot lehetne tiltani, aminek akár milliomodnyi kockázata van.
Mindjárt lehetne kezdeni a KUTYÁK BETÍLTÁSÁVAL. Évente több tucatnyi súlyos sérüléssel, maradandó fogyatékosággal, vagy halálal végződő kutyatámadás történik. Mégis felsem merül a kutyák betíltása. Pedig a petárdák veszélyeségével összevetve, milliószor több ok lenne a kutyák teljes betíltására. Kb 30 évre visszamenőleg egyetlenegy, halálos petárda balesetet sem tudnál mondani, mig ennyi idő alatt a kutyák, több száz embert öltek meg, és több tiz ezer embernek okoztak maradandó súlyós fogyatékosággal járó sérülést. (letépett arcok, megvakított, megsüketitett, csonkolt végtagú emberek)
Tehát kizárólag az előitéletek miatt tiltják a petárdákat, nem pedig valós igazolt okokból.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!