Románia felé már január 1. napján használható lesz az összes határátkelőhely (ellenőrzés nélkül)?
Figyelt kérdés
Elsősorban az ideiglenes, szombati napokon is nyitva tartó határátkelőhelyekre és jelenleg lezárt utakra gondolok (pl. Zajta, Csenger töltés).
Ha reggel 7-kor ott termek, már át tudok menni ezeken a helyeken? (jogszabálysértès nélkül)
dec. 15. 13:53
1/7 anonim válasza:
Eddig is használható volt. Nem ellenőrzés nélkül ugyan de ez január elsején sem változik.
2/7 A kérdező kommentje:
#1 Ez tévedés, Csengernél eddig nem lehetett átmenni a töltésen kerékpárral sehogysem.
dec. 15. 14:08
3/7 anonim válasza:
Schengeni határon nincs ellenőrzés, tehát ugyanúgy tudunk átmenni mint Szlovákiába vagy Horvátországba január 1-től. Én személy szerint örülök neki
4/7 Mad Max2 válasza:
lulius 1 ig marad az hogy csaka kijelőlt határetkelőknél lehet átmenni
Utána mehetsz majd árkon bokron át...:)
5/7 anonim válasza:
A mostani döntést még az országoknak egyéb módon is el kell fogadnia és azt át kell vezetni a rendszeren. Nem január 1-gyel történik meg a változás.
6/7 anonim válasza:
Nem értem, miről beszélnek páran, egyértelmű, hogy január 1-től semmiféle határellenőrzés nem lesz.
Az általad említett útvonalakkal kapcsolatban azért már szkeptikusabb vagyok...biztosan nem január 1. 00:03-kor távolítják el az akadályokat... Márpedig az ilyen lezárások átlépése szabálysértés, ilyen schengeni tagországok között is lehetséges (lásd pl. az egészségügyi terror idején).
7/7 anonim válasza:
#6 Igazad van, én is csak hittem, hogy a szokásos lassú uniós bürokrácia miatt ez még nem azonnali eredmény, de valóban - utána olvastam - január 1-től már meg is nyitnak 10 átjárót ami eddig nem működött, mivel nem kell határellenőrzés ezentúl.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!