Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » A mai vilagban van e letjogosu...

A mai vilagban van e letjogosultsàga a zaklatasnak? Egy gombbal letilthatò bàrki,hivasa,üzenetei. Ès nem a vonalas telefonon hivogatasról vagy szemelyes megjelenèsről van szó ami règen a zaklatas formaja volt. Milyen alapon mondhatja vki h zaklatjàk?

Figyelt kérdés
dec. 15. 06:30
1 2
 1/17 anonim ***** válasza:
71%
Szerinted egy zaklatót megállít az, hogy letiltod? Elég butuska vagy...
dec. 15. 06:36
 2/17 anonim ***** válasza:
Ma a társadalom semmivel sem törődik...
dec. 15. 08:04
 3/17 anonim ***** válasza:
76%

Nem teljesen értem a kérdést.

Megkérdezed, van-e értelme a létjogosultsága a zaklatás tényállásának, mert az egyik formája egyszerűen megoldható, nem a többi 1000-re gondolsz.

Hát attól, mert az egyik féle könnyen megoldható( az sem oldható meg könnyen) a többi 1000 miatt mindenkepp van.

“ szemelyes megjelenèsről van szó ami règen a zaklatas formaja volt.”

Régen? Szerinted elterjedtek a közösségi platformok és azóta ez teljesen megszűnt, nem történik meg?

“ Milyen alapon mondhatja vki h zaklatjàk?”

Elolvassa a törvényi tényállást, és ha beleillik ami vele történik akkor megvalósul a zaklatás jogilag.

dec. 15. 08:18
 4/17 anonim ***** válasza:
11%

Egyszer lejött a társaságba egy 16 éves kislány. Én meg mondtam neki, hogy milyen szép vagy, aztán odahajoltam és megpusziltam a száját.

Másnap mentem haza és ott várt a házam előtt. Feljött, csináltam kaját, megujjaztam.

Aztán másnap megint ott várt a házam előtt.

Oké gyere fel. Megdugtam.

Másnap már ott volt ő meg egy barátnője.

Oké gyertek fel. Megdugtam mind a kettőt.

Aztán ez egy idő múlva tud terhes lenni.

Hogy mész haza munkából, semmihez nincs kedved, csak le akarsz feküdni és aludni és mindig ott várnak mert tudják hol laksz meg mikor végzel munkában.

Aztán egyik nap nem voltak ott, hanem egy velem korabeli pali lépett oda hozzám kötekedni.... Ilyet szólt. Megdugtad a lányom, te pedofil ge ci. Én meg mondtam neki, hogy figyi, menj haza mielőtt összevereted magad feleslegesen. Erre kit versz te meg? Stb.

Aztán leütöttem. Utána segítettem neki felállni. Elmondtam neki, hogy, tudom hogy nehéz ez, de a lányod már nem kislány. És azt is megértem, hogy fel vagy azon háborodva hogy én együtt vagyok a lányoddal . Nekem is van egy 9 éves lányom. Aztán itt megint hőbörögni kezdett ezért bevertem neki még egyet.

Miután lenyugodott, elmentünk vettünk egy sört és beszélgettünk.

Elmesélte, hogy milyen az életük és hogy ő mennyire gyereknek látja a lányát. Ezután én elmondtam neki hogy nekem eszem ágában sincs kihasználni a lányodat. Egyre többet gondolok rá. És amikor nem vár engem a ház előtt, néha hiányzik is.

Aztán felhívtam magamhoz a palit. Mondtam neki nézz körül, normális ember vagyok. Erre, te jómódú vagy? Én. Nem kell fillért ba sz nom hó végén jelenleg. Aztán kajáltunk egyet. Végül mondta, hogy oké, normális vagy, de mi a fa szt akarsz a lányomtól?

Az én fejemben meg az volt, hogy megdugom a kiscsajt oké és ennyi... De közben meg eszembe jutott a lány mosolya, a humora, a szeme és az hogy összebújva fekszünk. És az, hogy ha nincs itt velem hiányzik nekem.

Ezért azt mondtam.

Akarom őt.

Szóval így ismertem meg az apósomat. Ennek 15 éve már, azóta van két gyønyörű kislányunk, tehát tud jól elsülni is a zaklatás.

dec. 15. 09:43
 5/17 anonim ***** válasza:
100%
Undorító ez a pedofil sztori, még jó hogy csak a téveszméidben történt meg 🤡
dec. 15. 17:18
 6/17 A kérdező kommentje:
1 es ha vkit letiltasz ,az kuldozgetheti az sms eket, nem kapod meg, ő pedig nem is tudja hogy nem. Innentől be van fejezve. En is letiltottam màr embereket. Soha többè nem kaptam többé semmit tőlük. Egy gombnyomàs az egèsz. A kèrdès erre iranyult.oda is irtam hogy nem a szemèlyes megjelenesről van szó a hàz előtt stb. Te vagy butuska ha nem èrtesz magyarul.
dec. 15. 21:12
 7/17 A kérdező kommentje:
3 as sajnos neked is magyar magyar tolmàcs kell. Azt irtam hogy NEM szemelyes megjelenesrol van szó. Azaz messenger,viber, sms. Ezeket egy gombnyomassal le lehet tiltani. A hivast is. Innentől ha vkinek az üzenete vagy a hivasa zavar letiltod. Erre vonatkozott volna a kerdesem.
dec. 15. 21:16
 8/17 anonim ***** válasza:
100%

Kérdező. Értjük. Van a zaklatásnak egy olyan speciális formája, ami relatív könnyen védhető. És?

Igen. Ha a zaklató csak és kizárólag a saját telefonjáról SMS-ben próbál zaklatni, az könnyen kezelhető.

Ettől függetlenül a zaklatásnak van millió és egy más formája.

Továbbra sem értem a zaklatás személyes formája, miért lenne régi? Mert talán oké a vonalas telefon ma már nem jellemző, de a személyes?

És attól függetlenül, hogy az SMS-Ben történő zaklatás relatív könnyen kezelhető, miért ne lenne létjogosultsága a zaklatásnak, mint büntetőjogi cselekmény? Szerinted mivel az SMS letiltható, így innentől a zaklatás nem probléma?

Nem te vagy a legélesebb kés..

dec. 15. 21:18
 9/17 anonim ***** válasza:
100%

“ Azaz messenger,viber, sms. Ezeket egy gombnyomassal le lehet tiltani. A hivast is. Innentől ha vkinek az üzenete vagy a hivasa zavar letiltod. Erre vonatkozott volna a kerdesem.”

Az a baj, neked tipped sincs milyen az, mikor egy mentálisan labilis ember rögeszméjévé vállsz. Én sajnos átéltem. Facebookon, telefonon, SMS-Ben megállás nélkül zaklatott. Megállás nélkül. Elég korlátozott lehetsz, ha szerinted ilyen esetben azzal meglehet oldani a problémát, hogy letiltod.

dec. 15. 21:23
 10/17 A kérdező kommentje:
8 as te sem vagy tulsagosan eles eszu. Arra vonatkozott a kerdes hogy az uzenetekben valo zaklatas letezik e. NEM az ejszakai vonalas hivasra vagy a szemelyes zaklatasra kerdeztem rà. Milyen nyelven irjam le hogy megertsd?
dec. 15. 21:31
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!