Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért évült el Till Tamás...

Miért évült el Till Tamás gyilkosának cselekménye?

Figyelt kérdés

Régi Btk:

"Nem évül el

c)28 az emberölés súlyosabban minősülő esetei [166. § (2) bekezdés a)–j) pontjai];

büntethetősége."

Én ebből azt szűröm le, a cselekményhez kötődik a bűncselekmény elévülése, az elkövető kora tökmindegy.

Maga a tizennégy éven aluli fiatal sérelmére elkövetett emberölés bűntette nem évül el. Vagyis az, hogy a bűncselekményt fiatalkorúként elkövető F. Jánossal szemben egyébként nem lehetne életfogytig tartó szabadságvesztést kiszabni, teljesen mindegy.

Azonban ilyen értelmezést senkitől nem láttam - nemcsak az uszító médiától, az általuk felhergelt proliktól, de komoly jogászoktól sem, tehát nyilván nem áll meg.

Mi miatt évült hát el a bűncselekmény?

ma 16:19
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Az elkövető akkor még csak 16 éves volt, fiatalkorú. Fiatalkorúak esetén pedig nem életfogytiglani a büntetése a gyilkosságnak, így elévülhet. De még vitatkoznak, hogy pontosan mi is a helyzet.
ma 16:27
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Egyébiránt, ha törvényt módosítanak, őrá nem vonatkozhat. Visszamenőlegesen csak a kedvezőbb változatot lehet érvényesíteni
ma 16:30
 3/13 anonim ***** válasza:
26%
Nincs ezen mit vitatkozni. Az elévülési idő megegyezik a kiszabható büntetéssel. Ezt a jogászok nem tudják, vagy min vitatkoznak? Én tanítsam őket öt elemeivel? Ha vitatkozni tudnak ezen akkor tépjék szét a diplomájuk.
ma 16:31
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
Politikailag kényes ügy ,és most próbálják másképpen értelmezni a törvényt.Én nem értek hozzá,de ha elsőre elévült akkor nincs min vitázni.Őrizetbe is vették ma.
ma 16:34
 5/13 A kérdező kommentje:

#1 Ezt az értelmezést még meg is érteném, ha az új Btk. alapján minősülne az ügy!

"Nem évül el a büntethetősége az életfogytig tartó szabadságvesztéssel is büntethető bűncselekményeknek"

Az új Btk. alapján teljesen megérteném az uralkodó álláspontot! De ez egy régi Btk.-s ügy, ami markánsan eltérő szóhasználattal él.

ma 16:34
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
A nagy közfelháborodás miatt próbálnak most valamit ráhúzni, mint ahogy előttem is írták.
ma 16:42
 7/13 anonim ***** válasza:
13%
NEM ÉVÜLT EL! Ez csak hiszti
ma 17:18
 8/13 anonim ***** válasza:
83%
Már azóta letartóztatták: [link]
ma 17:20
 9/13 anonim ***** válasza:
45%
7. Ha csak hiszti, akkor miért sétálhatott szabadon haza?
ma 17:20
 10/13 anonim ***** válasza:
15%

"ha elsőre elévült akkor nincs min vitázni"

Én is pont ugyanezt írtam. Ha ezen képesek vitázni tépjék már szét a diplomájukat és ne nekem kelljen már öt elemeivel oktatnom őket is, mert amúgy sincs kevés munkám.

ma 17:23
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!