Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Van joga erre egy boltnak?...

BécsiFehér kérdése:

Van joga erre egy boltnak? (Többi lent.)

Figyelt kérdés

Spar áruházban vásároltam néhány élelmiszert és egy 2 dl-es Unicum-ot. Kifelé menet megszólalt a lopásérzékelő kapu, megálltam, odajött a másik pénztárnál álló helyettes vezető (biztonsági őr mostanában nincs a boltban). A pénztáros, akinél fizettem odaszólt, hogy az Unicum kupakján van valami, ami miatt beszokott jelezni a kapu. A helyettes elkérte az Unicum-ot és a blokkot is, majd át akarta vizsgálni a szatyromat. Ezt megtagadtam, de csak erélyesebb felszólításomra adta vissza az Unicum-ot, amit már kifizettem, amit ő is láthatott a blokkon. Erre vásárlók és a pénztáros hallótávolságán belül azt mondta: "Nem baj, a kamera úgy is felvett mindent, amit a boltban csináltam". Érdekes, ahogy kimentem, másodszorra nem jelzett a kapu, pedig semmit nem csináltak az üveggel.

Másnap újra ott vásároltam, és megmondtam, neki, ha mégegyszer nyilvánosan így lejárat, megteszem a kellő lépéseket. Erre azt magyarázta, hogy ez az eljárás, ha besípol a kapu, minden szatyrot át kell nézniük, ami a vevőnél van, és, hogy még nem volt ideje a kamera felvételeket megnézni. Mondtam, nézzük meg most együtt, azt mondta, hogy a vevő nem láthatja. Más üzletekben is sok esetben sípolt már a kapu, általában, ha nem hatástalanították a lopásgátló cimkét, vagy memóriakártya volt nálam, vagy máshol vásárolt áru, de miután tisztázódott, hogy mi okozza, soha nem akarták a táskámat átkutatni.

tegnap 12:03
1 2 3
 21/21 A kérdező kommentje:

#15: "Szerinted mire vannak a biztonsági őrök? Madárijesztőnek ?"

Szerintem többnyire annak. Nem sok hatáskörük van, mint ahogy egyszer itt valaki megjegyezte, ők egy egyenruhába bujtatott, hivatalos személynek kinéző senkik.

És mégegyszer: az én esetemben nem volt biztonsági őr, egy bolti dolgozó járt el.

tegnap 13:15
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!