Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felvételem van arról, hogy...

Felvételem van arról, hogy önkormányzat által kiküldött építőipari munkások rám támadnak, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Arra ébredtem reggel 7-kor, hogy iszonyú zajjal megpróbálnak bejutni az alattam lévő üres lakásba. Megkérdeztem tőlük kik ők és mit csinálnak, de csak annyit mondtak hogy az önkormányzat küldte őket. De sem egy munkalapot sem egy igazolványt nem tudtak mutatni - és mivel mostanság elég sok gyanús dolog történt a környéken - nem értem be ennyivel, el szerettem volna kérni a főnökük telefonszámát. Nem akarták megadni, és továbbra is visszautasítottak mindent, amivel igazolni tudták volna hogy jogosan tartózkodnak egyáltalán a lakásban. Jeleztem nekik hogy ez nem így megy, és nem fogok lemondani arról hogy beszélni tudjak erről egy kompetens személlyel, erre elkezdtek fenyegetőzni. Elővettem a telefont hogy felvételt készítsek a történtekről, erre megpróbálták kitépni a telefont a kezemből és megütöttek. Aztán megfenyegettek hogy elkapnak ha elmegyek itthonról. Ez sajnos már nincs benne a felvételben, de az ütés, és hogy megpróbálják elvenni a telefonom, az igen. Ahogyan az is, hogy nem hajlandóak azonosítani magukat, és megadni a felettesük elérhetőségét.

Mi erről a véleményetek, ti mit tennétek?

dec. 7. 09:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
Beszarok hogy komolyan ezeknek adtok igazat. Még én csesztetem őket ok nélkül... Amikor én csak békésen pihentem volna az otthonomban. Úgy látszik ebben az országban nem csak jogai nincsenek az embereknek, de vágynak rá hogy ne is legyen, és kinevetik azt aki tenne magáért valamit.
dec. 7. 10:11
 12/16 anonim ***** válasza:
38%

Milyen jogról ugatsz? Te nem vagy rendőr, semmi közöd ahhoz hogy a szomszédban mit csinálnak. És te odamész pattogni mintha te lennél a házigazda.

Ha felpofoztak akkor valószínűleg azért kaptad mert túllépted a határaidat, vagy nem is ismered.

dec. 7. 10:28
 13/16 anonim ***** válasza:
27%
Pont te sértettél jogot a kamerázással, illetve hogy követelted a személyijüket. Gondolom a stílusod sem volt normális. Ez garázdaság! Hagyd békén a normális embereket.
dec. 7. 10:36
 14/16 A kérdező kommentje:

Emberek, szálljatok már magatokba egy kicsit!

Inkább megütnek mint hogy megadjanak egy telefonszámot, amin el lehetne simítani minden nézeteltérést???

Őszintén remélem hogy mind megkapjátok a magatokét, akik szerint ez így korrekt!

dec. 7. 10:39
 15/16 A kérdező kommentje:

K*ra nem kértem el a személyiét egyiknek sem! egy munkalapot attól még tudnának mutatni esetleg?

miért előbbrevaló mindennél hogy üssenek?? Ez az ország tényleg teljesen halott erkölcsileg.

dec. 7. 10:42
 16/16 A kérdező kommentje:

Azt még külön hozzátenném, az első emeleti üres lakásba egy hónapja törtek be önkényesen lakni, és az elmúlt három hónapban személyesen voltam tanúja két rablásnak és egy autólopásnak éppen itt a környéken! A lakás - amiről a történet szól - is azért állt üresen, mert előtte bűncselekményt követtek el ott, ezt inkább nem is részletezném...! Tőlem csak egy balkon láda és egy virágos állvány tűnt el az elmúlt időkben, a zárt házból, a zárt folyosóról, azokra is azt mondták hogy munkások vitték el....

Azt gondoltam, ha valóban az önkormányzat küldte őket, minimum egy munkalapot tudnak mutatni, vagy valamilyen önkormányzati igazolványt esetleg, a személyijét eszembe nem jutna, nem is érdekel! Ezek híján pedig beértem volna a alkalmazójának a telefonszámával, akivel esetleg jobb esélyekkel tudunk szót érteni.

Ehelyett meg lettem fenyegetve, hogy megölnek ha kilépek a házból, ezért vettem elő a telefont, mert a fenyegetőzést szerettem volna rögzíteni - ami nehogy már ne legyen jogos!? Ezután megpróbálták elvenni a telefonom és megütöttek, ami a felvételen jól látszódik.

Bár őszintén szólva nem isértem minek próbálom megértettni magam itt ilyen kommentek után.

dec. 7. 13:21
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!