Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Felvételem van arról, hogy...

Felvételem van arról, hogy önkormányzat által kiküldött építőipari munkások rám támadnak, ti mit tennétek?

Figyelt kérdés

Arra ébredtem reggel 7-kor, hogy iszonyú zajjal megpróbálnak bejutni az alattam lévő üres lakásba. Megkérdeztem tőlük kik ők és mit csinálnak, de csak annyit mondtak hogy az önkormányzat küldte őket. De sem egy munkalapot sem egy igazolványt nem tudtak mutatni - és mivel mostanság elég sok gyanús dolog történt a környéken - nem értem be ennyivel, el szerettem volna kérni a főnökük telefonszámát. Nem akarták megadni, és továbbra is visszautasítottak mindent, amivel igazolni tudták volna hogy jogosan tartózkodnak egyáltalán a lakásban. Jeleztem nekik hogy ez nem így megy, és nem fogok lemondani arról hogy beszélni tudjak erről egy kompetens személlyel, erre elkezdtek fenyegetőzni. Elővettem a telefont hogy felvételt készítsek a történtekről, erre megpróbálták kitépni a telefont a kezemből és megütöttek. Aztán megfenyegettek hogy elkapnak ha elmegyek itthonról. Ez sajnos már nincs benne a felvételben, de az ütés, és hogy megpróbálják elvenni a telefonom, az igen. Ahogyan az is, hogy nem hajlandóak azonosítani magukat, és megadni a felettesük elérhetőségét.

Mi erről a véleményetek, ti mit tennétek?

dec. 7. 09:33
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
47%
Hívnám a rendőrséget észre vétlenűl vagy esetleg beszélgetéssel feltartani őket.A többit ők intézik!
dec. 7. 09:36
 2/16 anonim ***** válasza:
57%
Bocsi, de te nem vagy hatóság, hogy bárki is igazolja magát feléd. A helyedben én kommunikációs tréningre iratkoznék be, mert ezt nagyon pocsékul intézted.
dec. 7. 09:41
 3/16 anonim ***** válasza:
17%
Ha csicskaként viselkedsz akkor csicskaként bánnak veled.
dec. 7. 09:42
 4/16 A kérdező kommentje:
Szerintem egy csicska nem menne oda kérdezősködni 10 rosszarcú építőmunkáshoz. Ők voltak többen és ők keménykedtek, ha itt valaki csicska az nagyon nem én vagyok! :D
dec. 7. 09:46
 5/16 anonim ***** válasza:
40%
1: Mondjuk a rendőrség sem örülne annak, ha minden önkormányzati lakásfelújításhoz kihívná őket egy fontoskodó barom.
dec. 7. 09:46
 6/16 A kérdező kommentje:
Ezért is nem hívtam őket egyből. Egyébként meg nem rég lopták egy holmimat, a szomszédok szerint munkások voltak, szerintem van okom "fontoskodni"!
dec. 7. 09:49
 7/16 anonim ***** válasza:
74%

Laikus vagyok a jogban, de sok Kékfényt néztem. :D

Nem készíthetsz csak úgy felvételt, kivéve közszereplők és tömegfelvételek. És a munkásoknak sem kötelező bármit igazolni a felső szomszédnak.

A munkásnak sincs joga megütni téged, de ha nem lett komolyabb bajod se neked, se a telefonnak, valószínűleg nem lenne jogi következménye.

dec. 7. 09:50
 8/16 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen a válaszaitok 9-es, és 1-es! :)

Akik meg csak belém szeretnének rúgni mégegyet mert rossz napjuk van, azok meg inkább ne is írjanak ide!

dec. 7. 09:51
 9/16 anonim ***** válasza:
0%
Ptk. egyértelműen leírja hogy személyekről tilos a képfelvétel. Odamentél kötekedni, törvényt sértettél, nemcsoda hogy elpopsiztak. Gondolom a beszédstílusod sem volt valami udvarias. Ha valakit csesztetsz ok nélkül akkor az visszacsesztet. Szegény szomszédok...
dec. 7. 10:04
 10/16 anonim ***** válasza:
48%
Én elképzeltem a jelenetet, szegény munkások mennek reggel melózni erre betámadja őket reggel 7kor egy agresszív fontoskodó önkéntes rendőr, aki azt hiszi hogy füttyszóra azonosítják magukat akitől követeli :D
dec. 7. 10:08
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!