Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Örökölt vagyonból a házastárs...

Örökölt vagyonból a házastárs is örököl?

Figyelt kérdés

Béla és Kati házasok, Béla örökölt szüleitől egy házat. Béla halála után ebből a házból Kati is örököl mint feleség vagy csak a gyerekeik?

Azt tudom hogy az özvegy egyenlő részben örököl ahogy olyan gyerekeik. Viszont nem tudom hogy örökölt vagyon is így öröklődik e, ugyanis válás esetén Béla örökölt házából nem kap Kati. Viszont Béla halála esetén Katinak jár belőle valami?

dec. 5. 15:42
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

10

Mert??? Ezzel mi a problémád? Ott van előtte szó szerint bemásolva a paragrafus.

dec. 7. 17:10
 12/14 anonim ***** válasza:
Hú, de istentelenül hülye vagy te.
dec. 7. 22:35
 13/14 anonim ***** válasza:

Te nem vagy képes elmondani, hogy mi a problémád a jogszabályban leírtakkal, de azért én vagyok a hülye?

Nem érzed az ellentmondást?

dec. 8. 07:31
 14/14 anonim ***** válasza:

10#

A 9# nek teljesen igaza van!!!

"Vagyis, ha ebben a házban éltek együtt, akkor a feleség haszonélvezetet kap a házra. De tulajdonrészt nem."

Én se örököltem a feleségem tulajdonrészéből egy m2 se!

A feleségem tulajdona a gyereké lett. Így most a fele az enyém, ami eddig is így volt, és ami a feleségemé volt, az mind a fiamé lett.

2019

dec. 8. 19:08
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!