Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Gondatl.EMBERÖLÉSÉRT miért...

Gondatl.EMBERÖLÉSÉRT miért nem az anyukát vádolták meg LL Junior kisfiának halála esetén? Miért P Carment vádolták hibásnak amikor a gyerek ÉDESANYJA IS OTT VOLT? Nem neki kellett volna vigyázni a SAJÁT gyerekére?

Figyelt kérdés

dec. 5. 09:45
1 2 3 4
 1/32 A kérdező kommentje:
Bocsi az ismétlésért -(ott volt)
dec. 5. 09:46
 2/32 anonim ***** válasza:
87%
Mert ő fogta a gyerek kezét.
dec. 5. 10:41
 3/32 anonim ***** válasza:
100%
Az anyuka ott volt, és a tőle levárható gondossággal bízta a gyermekét barátnőjére (?). Egyébként úgy tudom, hogy felmentették P. Carment.
dec. 5. 13:16
 4/32 A kérdező kommentje:

Mi az a levarható gondossággal?

Vagyis a barátnője dolgozott az anyának?

dec. 5. 14:36
 5/32 anonim ***** válasza:
62%
Miért kéne neki dolgoznia, hogy biztonságban tudja nála a gyermekét?
dec. 5. 14:54
 6/32 anonim ***** válasza:
100%
Kedves kérdező: elvárható. Elütés. Rossz a szemem, nem látom jól, amit írok.
dec. 5. 19:48
 7/32 A kérdező kommentje:

Tehát a barátnő megfogta a gyerek kezét mert az anya nem volt képes annyira sem..

Akinek a kezéből gondolom kihúzta a kisgyerek a kezét és elszaladt.

Akkor miért a barátnő a hibás ha az anyuka ennyire se volt képes?

Hacsak amint fennebb írtam 5# ös hogy fel lett volna bérelve arra hogy dajka legyen/vigyázzon rá/babyszittere legyen.

Akkor elvárható lett volna a felelősségre vonás.

De ha nem, akkor mégis hogy jön oda?

dec. 10. 07:39
 8/32 anonim ***** válasza:
82%

Te most ítéletet hirdetsz? Milyen jogi végzettséged van? Más kérdés: emberek között élsz, vannak körötted mások is?

Képzeld el, én pl. gyermektelen férfi vagyok, és többször is volt, hogy kicsi gyerekekkel együtt sétáltam. Anyuka tőlem 1-2 lépésre. Van ebben valami rendkívüli? Nincs. Anyuka nem volt képes a saját gyerekeit sétáltatni? De igen. Akkor miért nem ő vigyázott rá? Azért mert barátok vagyunk, jó viszonyban és megbízunk egymásban. Lehet, neked ezek szokatlan dolgok. szomorú.

dec. 10. 10:15
 9/32 anonim ***** válasza:
84%

Ha jól sejtem az itt leírtakból, az történt, hogy az anya a barátnőjére bízta a gyerekét, a barátnő elvállalta a megbizatást, vagyis átvállalta a felelősséget, de gondatlan volt, és így kicsúszott a gyerek a kezéből.

Az anya gondos volt, mert mérlegelte a szitút, és arra jutott, hogy egymaga nem tud rá akkor és ott vigyázni és kérte a barátnője segítségét, aki el is vállalta, így az anya mentesült a felelősség alól, hiszen a barátnő azt ahogy mondtam, átvállalta.

Ha a barátnő azt mondja, hogy bocs, de én nem tudok rá figyelni, nem tudok rá vigyázni, akármi, oldd meg magad, akkor az anya felelőssége marad a dolog, neki kell felügyelnie a gyereket.

Tehát az anya felelősségét egyből könnyen ki lehetett zárni. A másik lehetőség a barátnő felelősségének a mérlegelése. Ott is vizsgálni kell a körülményeket, hogy valóban megállja-e a helyét a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja, vagy baleset, vagy mi.

dec. 10. 16:50
 10/32 Justinianus ***** válasza:
83%

"Nem neki kellett volna vigyázni a SAJÁT gyerekére?"

Nem, egyáltalán nem. Ezt az előző két válaszoló szépen leírta.

Ennél sokkal érdekesebb, hogy mi köze van ennek a gondatlanságból elkövetett emberöléshez. Aki a jogi egyetemen egy ilyen jogesetet így minősített volna, kivágják, mint azt a bizonyos macskát.

dec. 10. 18:05
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!