Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Mit jelent az érdemi tárgyalás?

Mit jelent az érdemi tárgyalás?

Figyelt kérdés
dec. 4. 08:22
 1/9 anonim ***** válasza:
Amikor tényleg magát az ügyet tárgyalják. Tudtommal.
dec. 4. 09:13
 2/9 anonim ***** válasza:

Először van a perfelvételi szak. Ennek során rögzítik, hogy miről folyik a per, és minden érintett előadja a véleményét, hogy szerinte mi és hogy történt.

Utána van az érdemi tárgyalási szak, aminek során a felek elővezetik a bizonyítékaikat, véleményt mondanak a másik fél bizonyítékairól, szóval lezajlik maga a tárgyalás. Végül, még szintén az érdemi szak részeként, megszületik az ítélet.

dec. 4. 17:07
 3/9 anonim válasza:

Tegnap 17:07

Nem úgy van, hogy az összes bizonyítékot a perfelvételi szakasz lezárásáig kell benyújtani, az érdemiben már nem lehet? Én úgy tudom

dec. 5. 17:27
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
Válaszom a fenti 3/3-ra: De igen, lényegében úgy van, ahogy írtad. Ugyanakkor a fenti 2/3 válasz is helyes, tehát a bizonyítékok részletes megtárgyalása az érdemi tárgyaláson történik.
dec. 5. 21:49
 5/9 anonim ***** válasza:

Igen, így értettem a 2-ben, hogy a perfelvételi szakaszban nyújtják be a bizonyítékokat, de az érdemi szakaszban tárgyalják meg ezeket.

De ha felmerülnek új bizonyítékok, azokat még utólag, az érdemi szakaszban is be lehet nyújtani.

dec. 7. 07:39
 6/9 anonim válasza:

Azt esetleg megkérdezhetném, mert sajnos én is bírósági per előtt állok, hogy az első perfelvételi eljárás napján az alperes még előterjeszthet-e új bizonyítékokat, mert az ellenkérelemre válaszoltunk a válaszirattal, de arra már nem reagált az alperes. Az

ellenkérelemben csak hazugságot irtak, amit a valasziratban bizonyítékokkal megcáfoltunk, erre nem reagáltak. Mi van ha a perfelvételi tárgyaláson nyújtanak be új bizonyítékokat, amit mi abban a pillanatban nem tudunk megcáfolni. Ez lehetséges? Akkor mikor lehet azokra reagálni?

dec. 7. 21:21
 7/9 anonim ***** válasza:
Hát én csak az olvasmányaim alapján tudok válaszolni, de úgy gondolom, az újonnan felmerült kérdésekkel kapcsolatban bármikor lehetséges új bizonyítékot benyújtani.
dec. 8. 07:29
 8/9 anonim ***** válasza:
100%

6-os hozzászólásra válaszom: Ettől nem kell tartani. Akár előterjeszthet az alperes újabb bizonyítékokat a perfelvételi tárgyaláson, akár nem, nem kerülsz olyan helyzetbe, hogy rögtön cáfolnod kellene bármit is. Elég, ha jelzed, hogy vitatod, jelzed, hogy nem tartod valósnak (akár indoklás nélkül).

A per során később lesz lehetőséged cáfolni. Pl. utólag megkapod a perfelvételi tárgyalásról készült jegyzőkönyvet, és az alapján felkészülsz az érdemi tárgyalásra.

dec. 9. 19:40
 9/9 anonim válasza:
8/8 nagyon szépen köszönöm!
dec. 11. 20:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!