Most komolyan mondja ezt? Hol él ez egyátalán?
Nemrég volt egy bírósági tárgyalásom, egy kisebb összegű(2000Ft) csalás miatt. Soha eddig nem volt semmi rendőrséggel kapcsolatos dolgom. Mikor elkaptak rögtön kifizettem a különbözetet is, bevalottam mindent, elimsertem mindent. Mégis feljelentettek. A rendőrségen nagyon jófejek voltak, mondták, h most egyszer előfordult, tanulpénz és felejtsem el, ne csináljak többet ilyet. és én is így gondolom ezt, de a bíróságon kicsit bunkó volt a bíró.
A végén csak egy figyelmesztetést kaptam, de közölte , h szégyelli magát helyettem is az állam elött. És itt kiakadtam rendesen. Szégyelli magát?? Akk már miért nem a politikusok nevében szégyelli magát, akik milliárdokat lopnak?? Ez kész vicc. Aztán elkezdte magyarázni, h nem gondolta vna, h ilyen elit iskolából, ahova járok ilyen meberek is kikerülnek mint én...
Pedig semmi rosszat nem tettem eddig, első botlásom volt, és nem tervezek többet.
Igen tudom, h bűnös vagyok, de vállaltam , és szégyellem is magam miatta. Nem kell másnal szégyenkeznie helyettem.
És akk nem szégyelli magát, mikor visszaeső bűnőzöket is úgyanúgy hagy távozni a bíróságról. tényleg miattam kell a legjobban szégyenkezni.
Mondja azt, h sajnálatra méltó, h ennyi csalás van Magyarországona fiatalok körében. Mondja azt, h ez elszomorítja. De Istenem akk sem értem, ha elszomorítja akk például miért nem csukták le azt a ffit aki majdnem megölte egy ismerősömet. Miért??? Vagy miért enbgedte el úgyanannyi bűntetéssel az előttem lévő cigánysrácot, mint engem?? Mikor neki ez már nem tudom hányadi esete volt?
Mert botlottál. Nincs olyan, hogy kevés botlás, sok botlás, nagy botlás, kis botlás. Botlottál, ez a lényeg.
- Loptál? - Igen, de csak egy pi... - Ok, loptál, ez a törvény szerint bűn...
Mert minden botlássorozat egy botlással kezdődik. Könnyebb nem elkezdeni botladozni, mint egyszer megállni, mert már átléptél egy olyan határt, amit nem szabadott volna.
Mert ő úgy gondolja, hogy nem csak egy ítéletet mond, hanem megpróbál hatni addig a fiatal fejedre, amíg még lehet.
Mert neked (is) kéne példával szolgálnod, nem másra mutogatnod, főleg egy ilyen környezetben. Csak akkor kérhetsz bárkin is bármit számon, ha te mindent rendesen megtettél. Ha jó iskolába jársz, ne viselkedj bűnözőként!
És a bíró Magyarországon él, ahol látja, hogy mennyire elharapódzott az, hogy én csak egy picit loptam, de bezzeg ő. Nem! Mindenkit önmagában kell mérni.
Loptam volna igen, és én ezt értem is.
De hol van itt a fokozatosság elve??? Csak mert nekem erről is magyarázott.
És amúgy a :Loptál? kérdedést nem így teszik fel, h Loptál??, henm úgy, h 20000Ft alatt loptál. van különbség, ezt a bíró mondta nekem.
Az pedig nem jelent semmit, h ki milyen iskolába jár. Tudod a kényszer nagy úr....
kockáztattál, vesztettél, beláttad, legyél jó
sztem a bírónak inkább amiatt kéne szégyenkeznie hogy a bíróságon az "ítélkezési gyakorlat" nevű meghatározhatatlan elméleti izé többet számít mint az igazságra tett bírói eskü
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!