Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Hogy van ez a személyin?

Hogy van ez a személyin?

Figyelt kérdés

A most kapott személyiken Férfi/nő van kiírva a nem részlegnél, vagy simán F/N? Anyukámnál NŐ/F, nekem csak az N van kivastagítva az N/F-nél. Bár én tavaly előtt cseréltem, anyukámnak pedig jövőre jár le, de az interneten nem találtam információt, hogy mi van jelenleg írva, vagy mikor változott, így gondoltam megkérdezem.

Csak azért kérdezem, mert ha felveszek egy semlegesebb nevet (transznemű srác vagyok - nem kérek üzenetet, se kioktatást, orvosi szakvéleménnyel rendelkezem), akkor a kivastagított N betű annyira nem is feltűnő egy semlegesebb név mellett, de ha ki van írva a nem, akkor ugyanúgy bukott a dolog, ami nem túl kellemes. Jelenlegi nevem miatt is sok megalázó pillanatom volt, mikor fel kellett mutatnom az irataimat.

Előre is köszi, ha valaki tudja a választ.

tegnap 21:13
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
55%
Én nem igazán értem, mit nem értesz most és mi is pontosan a kérdésed? Kicsit bővebben és/vagy érthetőbben is kifejthetnéd, mert nem sikerült kibogoznom.
tegnap 21:47
 2/12 anonim ***** válasza:
27%
Tökmindegy hogy ki van-e írva hogy nő vagy csak N betű van ott, értelemszerűen minden esetben értelmezni tudják a jelentését. Nem fogják összekeverni a nemed csak azért, mert nincs teljesen kiírva, ha erre vonatkozott a kérdés.
tegnap 21:51
 3/12 A kérdező kommentje:
Nyilván nem keverik össze, de ha csak fel kell mutatni, akkor szerintem kevésbé feltűnő.
tegnap 21:54
 4/12 anonim ***** válasza:
70%

Amennyiben a kérdező nem troll, akkor nem kellene basztatni. Kapja ő eleget az ívet másoktól is.

Abban reménykedik, hogyha például a kalauz kezébe veszi a személyit, akkor kevésbé feltűnő, ha csak egy betűvel van jelölve a neme. Tehát amikor csak nagyjából pillantanak rá az iratra.

Kérdésre nem tudom a választ.

tegnap 21:58
 5/12 A kérdező kommentje:
1/3, a kérdés arra vonatkozott, hogy a személyin hogy van jelenleg feltüntetve a nem.
tegnap 21:59
 6/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
61%

"Anyukámnál NŐ/F"

Vagyis Nő / Female

Férfi / Male

Lenne, ha így nézzük.

tegnap 22:08
 7/12 Szervizmérnök úr ***** válasza:
49%

Hiába piros, csak tippeltem és igazam van:

[link]

tegnap 22:13
 8/12 anonim ***** válasza:

"Abban reménykedik, hogyha például a kalauz kezébe veszi a személyit, akkor kevésbé feltűnő, ha csak egy betűvel van jelölve a neme."

De mi az, hogy kevésbé feltűnő? Ettől még a kalauz ugyanúgy értelmezni tudja mindkét jelölést, mindegy hogy hosszan vagy röviden van írva. Ez kb olyan, mint a rendszám esetében, amikor a boltban bemondják, hogy a József-Benedek-Júlia 989-es rendszámú autó tulaját keresik, de ettől még a rendőr ugyanúgy értelmezni tudja a JBJ-989 rendszámot is, hiába rövidebb. A kalauz is tudni fogja a "Nő"-ről is hogy nő, meg az "N" betűről is. Ezért mondtam hogy nem fogja senki összekeverni a nemét, és ezért nem értem hogy mi a különbség a két forma között, illetve hogy miért fontos hogy rövidítve legyen.

Az én személyim 2022-es, azon F/M jelölés van csak. De pl. a diákigazolványomon nincs rajta a nemem, ha még diák vagy, azzal is igazolhatod magad és az egész rövidítés problémád megszűnik.

tegnap 22:20
 9/12 anonim ***** válasza:
#7 Miből gondolod, hogy igazad van? A linkelt keresésben vegyesen vannak rövidített és teljesen kiírt nemek is. Nekem is új típusú személyim van, 2022-es, és csak betűvel van jelölve a nemem.
tegnap 22:25
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Most cseréltem személyit nemrég. **-**-al jelölöm a félkövért, nem tudom ezen az oldalon, hogy lehet bold-ot használni…:

**Nem**/Sex: **F**/M.

Én elsőre mikor a kezemben fogtam, azt hittem, hibásan nőnek írtak be, mert a Female volt a félkövér és nem a Male. Aztán leesett, hogy Magyarul, majd Angolul írja, a félkövérnek meg nem sok jelentősége van, csak összezavaró 😅

tegnap 22:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!