Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Költözés miatt nem találom...

Költözés miatt nem találom sehol sem az Okmányaimat(Személyi igazolványt,lakcímkártyát,Taj számom,Közgyógykártya,mindenütt kerestem,semmi. Milyen iratok fognak kelleni a Kormányhivatalnak? Születési anyakönyvi kivonatom sincs meg..

Figyelt kérdés

Nagyon szépen köszönöm mindenkinek a segítségét.

Kb mennyit kell majd fizetnem a Kormányhivatalban?(Ha ezt tudja valaki)

Útlevél,jogsim nincs.

#Elveszett okmányok #Kormányhivatal "Fizetés" #Személyi igazolvány,Taj és Közgyógy kártya,Lakcímkártya #Milyen iratokat vigyek be a Kormányhivatalba? #Születési anyakönyvi kivonatot sem találom
tegnap 12:40
 1/2 anonim ***** válasza:
100%

Legelőször valami személyi azonosítóra lesz szükséged, a kormányablaknál majd elmondják mit kell először kérned. jogosítványod sincs?

Elméletileg már minden iratod digitálisan a rendszerben van, tehát név alapján tudnak azonosítani, az ujjlenyomatnak is meg kell lennie ha nem vagy túl idős akinek régi személyigazolványa van még most is, de fénykép az van rólad.

Vagyis ezen azonosítók alapján először kapsz egy ideiglenes személyazonosító papírt - ez addig kell amíg személyi igazolványt nem tudnak neked készíteni. Lehet, hogy ezzel egyszerre lakcímkártya másolatot is kapsz majd. Ezekkel tudsz majd utána másolatot kérni az anyakönyvi kivonatodról a születési helyed szerinti anyakönyvi hivataltól és TAJ kártyát az egészségpénztártól. A többi ezek után jöhet.

Szerencsére sok dolgot már lehet elektronikusan intézni.

[link]

[link]

[link]

tegnap 12:56
 2/2 A kérdező kommentje:

Köszi szépen,nincs jogsim,ahogy írtam is.

Nem vagyok idős.

Zárójelentésemen minden adat rajta van.

+ Ugye megvan az a papír is,amikor költöztem,szintén ott van minden.

Holnap intézkedek.

Természetesen ment a zöld pipa,köszönöm,sokat segítettél.

tegnap 13:07

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!