Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Vállalnád a tanúzást egy...

Vállalnád a tanúzást egy közeli barátodnak?

Figyelt kérdés

Arról szólna a kérdésem, hogy: Egy közeli, régi ismerősöd pénzügyi vitába kerül egy kívülálló személyel, akit nem ismersz. A barátod teljes válszélességgel állítja, hogy az említett követeléseket teljesítette. Arról van szó, hogy időnként egy idősebb embertől (nem uzsorás, inkább üzlettársnak mondanám) gyakran kölcsönkért 1-2-3 millió forintot, de mindig időben visszafizette neki a megbeszélt pár % kamatért cserébe, vagy segített neki a vállalkozásában valamit.

Jelenleg azt állítja a barátom hogy 1.5milliót kért az illetőtől amiért cserébe lebonyolított neki egy üzletet és átadott neki 900 000forintot. A baj csupán, nem tudja bizonyítani hogy átadta a pénzt és az sem közvetlen bizonyíték hogy segítsége miatt pénzt vontak le az adósságából.

A barátom szétrobban a dühtől, hisz most vannak egy lakásfelújításban és azt állítja hogy semmiféleképp nem fizet másodjára is ki másfél milliót.

A történtről tudtam, hisz mesélte hogy segített az illető cégének, és hogy rossz időben kellett visszaadni a pénzt, ami miatt az apjától kelett kérnie pénzt, mert a vállalkozásából csak hónapokkal utánna tudott kivenni egy nagyobb összeget.

Most arra kért, hogy menjek el neki tanuskodni, hogy: Láttam hogy átadta a pénzt a felperesnek.

Tény:

- meg vagyok győződve, hogy kifizette

- de nem is láttam valójában hogy megtörtént a kifizetés

Ti elvállalnátok, igen - nem?

nov. 22. 09:51
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:

Igazából, ha azt mondod, hogy te tudod, hogy kifizette...az is hamis tanúzás - amennyiben a barátod kamuzott, - csak gondatlanságbol.

Te annyit tudsz, hogy a barátod mit állított, de ezt ő is elmondja, ergo te felesleges vagy.

nov. 22. 13:43
 12/13 A kérdező kommentje:
Rendben, köszönöm a válaszokat.
nov. 22. 14:03
 13/13 anonim ***** válasza:
Miért nem az apja megy tanúskodni, aki állítólag kölcsönadta a visszafizetett pénzt?
nov. 23. 11:19
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!