A Földhivatalban (Győr) lehet rendelni 10 ezer ft-ért olyan szolgáltatást ami által jelzik a tulajdoni lapon történő széljegyzetet. Ebben a tájékoztatásban benne van-e az eljáró ügyvéd neve? (A dátum, jog azt tudom hogy igen.)
Vagy hogyan deríthető ki?
(Érdekes módon most tapasztaltam hogy tudják az ügyvédem nevét!)
Lehet nem jól értem, de ez a teljes tulajdoni lap kiadását jelentené? Azaz nemcsak a "szemle" típusú amiben az aktuális bejegyzések szerepelnek, hanem a "teljes" változattal az ingatlan teljes előzménye rajta lesz a korábbi tulajdonosok, bejegyzett jogok, terhek stb. feltüntetésével.
Ebben az esetben csak a tulajdoni lap tartalmáról tájékoztatnak, abban nem szerepel az ügyvéd és nem is értesül semmiről.
A helyzet a következő: Édesanyám örökölt egy belterületi telket (résztulajdont). A többségi tulajdonos értesítőt kapott arról a széljegyzetről hogy én, mint lánya kértem a haszonélvezeti jogot erre az eszmei hányadra.
Azt tudom hogy értesítik mert megrendelte a netes értesítőt (ha változás van a tulajdoni lapon).
De az fura hogy az ügyben eljáró ügyvédem nevét is tudja...
Én nem mondtam ugye, feltételezem hogy az ügyvéd se.
Talán belenézett a dokumetumba is...
3 Ez még nem határozat hanem széljegyzet (sorban áll hogy "határozzák el", jegyezzék be.
Ez még csak várakozik...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!