Demensnek tűnő betegre ráhívhatom a mentőt,annak érdekében hogy a kórházban kivizsgálják?(magára veszélyes) Ott elíndíthatnak eljárást az elhelyezésével kapcsolatban?Ügyvéd tájékoztatása szerint igen,de nem nyugtatott meg ezzel.
Amúgy meg hívd fel a mentősöket; majd ők eldöntik, hogy kijönnek-e érte.
Én egyszer egy s*ggrészeg pasira hívtam ki a mentőket. Az út szélén ült, a kocsiforgalom mellett, és onnan osztotta az észt. Végül mentőt nem küldtek, de két rendőrt igen. Ők elcseverésztek vele egy ideig, majd valahogyan hazament.
5. Felháborító maga a tény is!
Eddig mi ápoltuk, minden megtettünk,megtagad minden segítséget.Sajnos ebben az évben elindult a lejtőn mentálisan.
Szívbeteg,cukorbeteg, vérhígítóval injekciózzuk itthon!
De nem lehet bírni vele,magára közveszélyes!
Van pénzünk,hála Istennek jól keresünk!De ez így nem maradhat…
Pszichiátria nem fog segíteni, ha van hozzátartozó. Annyit tudsz tenni - de csak akkor, ha van már szakorvosi papírotok a demenciáról -, hogy bemész a gyámhivatalba és kérsz mellé ideiglenes gondnokot. Ők majd elindítják a gondokság alá vételt és a hivatásos gondnokoknak hamarabb megnyílnak az intézeti kapuk. De így sem lesz egy gyors folyamat. Amúgy meg tényleg az van, amit fentebb írtak. Neked kell intézetet keresni; a várólista nagyon hosszú, nem minden intézetben fogadnak demenst, és ha mégis, a férőhelyek kis százalékában fogadnak csak. Sajnos rossz ezt még leírni is, de elhalálozási alapon nyílik csak meg egy-egy szabad férőhely.
Pokol ez a hozzátartozóknak; kétszer csináltam végig az elmúlt években.
Az otthon téma nem okozna gondot!
a környékünkön vannak demens otthonok,ahová tudják biztosítani a felvételét. A gond az hogy akarata ellenére nem lehet, és a gyámsági is sok időt venne igènybe.
Tehát ha jól értelmeztem a pszichiátria is a kivizsgálás után csak a gyámságit tudná kezdeményezni a gyámhivatal felé.
Akkor minden demens beteg aki otthonban van kellett hogy valaki a gyámja legyen?…. Kicsit zavaros ez az egész.Jogilag eléggé megvan kötve a kezünk, sajnos ezt csak az értheti aki ápol idős rokont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!