Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Down-szindrómás gyerekkel mi...

Down-szindrómás gyerekkel mi lesz, ha a szülei elhunynak, de van élő testvére?

Figyelt kérdés

Apámék részéről született, 12 éves, kezelhetetlen állítólag, az anyja nem is dolgozik, mióta megszületett.

Nem tartom velük a kapcsolatot, a gyereket nem is láttam. Apa a szeretőjével, válással anno nem csak az anyámat hagyta el, hanem engem is. Sosem mehettem hozzájuk, merthogy a nő közölte, ő fáradt egy gyereket hétvégente pesztrálni (érdekes dolog a karma mondjuk). Apa házon kívül sem találkozhatott velem, gyerektartást a nagyszüleim fizették anyának, nekik adta apa, nehogy az új nő megtudja. Szóval az én szememben leírta magát egy életre, főleg, hogy sosem érdeklődött felőlem, tőle akár a föld alatt is lehetnék már.

Ugye a gyerek beteg, apáék sem fiatalok épp (ő 54, a felesége is 50 körül van szerintem). Az érdekelne, ha ők meghalnak, senki nem fog engem keresni azzal, hogy gondoskodjak a gyerekről, fizessem a kezelést, bentlakást valahol? Nem feltétlen úgy értem a gyereket, hogy 18 alatti, mert önálló életre képtelen. Tehát, hiába lesz papíron felnőtt, ha nem tudja magát ellátni, nem lehet egyedül hagyni pl.

Én ezzel nem foglalkoztam eddig, de egy barátnőm mondta, hogy ilyen esetben szerinte rokontartást kell fizetnem, mert ugyan ki állná neki a költségeit, ha nem a legközelebbi rokona?

ma 21:12
 1/3 anonim válasza:
A rokontartás max 10-20 ezer forint, és nagyon ritkán ítélik meg.
ma 21:18
 2/3 anonim ***** válasza:
Nem a te felelősséged ellátni.
ma 21:20
 3/3 anonim ***** válasza:

Ha önhiáján kívül nem tudja ellátni magát a testvér, testvértartást megitélhetnek, de azt nem tudom, hogy fél testvérre, aki nem is ismeri, ez vonatkozik-e. Ez csak az anyagi oldala, de ezek szerint 24 órás felügyeletre szorul. Valami intézetbe kell majd beadni. Bíróság dönt az uj gondnokról, akit hivatalból is kinevezhetnek, és akkor ő intéz mindent. Gondolom gyorsan történik mindez, addig pedig a Gyámhatóságra, vagy Önkormányzat szociális osztályára is tartozhat. Egyelőre él mindkét szülője, talán a nagyszülők is, esetleg anyai ágon is van féltestvére, akivel kapcsolatban is vannak. Az sem biztos, hogy túléli a szüleit, ha igen, akkor meg örököl utánuk, abból az elhelyezését megoldhatják.

Szerintem ezzel neked nem kell foglalkoznod.

ma 21:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!