Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Alapjövedelem lesz 15 20 év...

Alapjövedelem lesz 15 20 év múlva?

Figyelt kérdés

nov. 17. 11:14
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
13%
1520 év múlva lehet, hogy lesz alapjövedelem, ha addig nem hal ki az emberiség!
nov. 26. 14:56
 12/18 anonim ***** válasza:
45%

Az ilyen dolgoknál, mint az alapjövedelem, meg a lakhatáshoz való jog, internethez való jog, stb, mindig az merül fel, hogy MIBŰ?

Nincsen ingyen ebéd, de sok ember ezt nem hajlandó megérteni.

nov. 26. 15:51
 13/18 anonim ***** válasza:
50%
Nagyon nem értitek, miről szólna az alapjövedelem. Nem kérdés, hogy miből, mert nem új pénz kerül a rendszerbe, hanem a régieket strukturálják át: ideális esetben nem lesz nyugdíj, gyes, gyed, munkanélküli, rokkantsági, ilyen-olyan pótlék... minden országban MINDEN juttatást összeadnak és elosztanak egyenlő részre. NEM kommunizmus, mert az a termelőeszközök állami tulajdonba vételéről szól. Egyszerűen egységesíti a juttatások rendszerét. És attól még ugyanúgy dolgozni fog mindenki, mert nálunk kapnál most kb. 100 000 forintot, abból nem élsz meg, vagy ha igen, azt kívánnád, bárcsak ne is élnél. Ez az egész azért jó, mert a rengeteg bürokrácia megszűnése felszabadítana egy csomó pénzt.
nov. 27. 02:29
 14/18 anonim ***** válasza:
46%

jah, persze, nem értem.

Csak azt hagyod ki a képletből, hogy jelenleg nem mindenki jogosult segélyekre.

Elvileg, ha csak ennyi lenne, amit te írsz, akkor PÉLDÁUL a népesség 50%-a különféle segélyek címén ÁTLAGOSAN, rászorultság szerint kap mondjuk fejenként 50000,-Ft-ot.

Ha ezt konvertálnánk alapjövedelemre, akkor a népesség 100%-a kapna fejenként 25000,-Ft-ot.

K...a sok értelme lenne, ha nem kerülne új pénz a képletbe.

Én pl. jelenleg keresek nettó 1 misit, mi a f.szt kezjek újabb havi 25000,-Ft-al?

Ha meg ténylegesen annyi pénzt kap valaki, hogy megéljen belőle valamilyen szinten, akkor abban a pillanatban nem lesz ember olyan munkákra, amit senki nem végez szívesen. (nyilván itt lehet sorolni ezeket.)

nov. 27. 12:28
 15/18 anonim ***** válasza:

14:

Mint írtam, az új pénz az adminisztrációs teher megszűnéséből jön. A fél államigazgatás, infrastruktúra feleslegessé válik, még az ingatlanok is eladhatók lesznek.

Az extra 25000-el azt kezdesz, amit akarsz, és akkor is jönni fog, ha munkaképtelenné válsz, megszűnik a munkahelyed, lezárják a munkahelyed a következő vírus, árvíz, háború, terrorfenyegetés miatt. A kulcsszó a "jelenleg".

A valamilyen szinten, az nagyon nyomorúságos szint lesz. 50-100e-ftról beszélünk magyar viszonylatban. Még egy csövesnek is kevés, viszont elveszíti a blöff alapját a koldulásra, nem mondhatja, hogy ételre kell, mert arra elég.

nov. 27. 13:49
 16/18 Gál Gábor 2024 ***** válasza:
27%

Azt hiszem a Párbeszéd volt, ami annak idején konkrétan kiszámolta, hogy a szociális juttatásokból igenis kijönne az alapjövedelem.

Az alapvető célja egyébként a gazdasági emancipáció lenne, nem jótékonykodás, hiszen most a többség kénytelen dolgozni és emiatt kiszolgáltatott a munkaadónak és más gazdasági kényszereknek - gondolom erről mindenkinek van személyes tapasztalata bőven. Nagy lépés lenne az emberi szabadság és méltóság területén, ha a jogi egyenlőség után elérnénk ezt is végre.

nov. 27. 15:05
 17/18 anonim ***** válasza:
38%
16: Pontosan, bár azért ez egy nagyon kényes egyensúly kérdése, és az "emancipációt" aligha lehet alapjövedelemmel elérni, azért egy teljesen minimális biztonságot ad, annyit, hogy senki ne haljon éhen. Már ez is komoly lépés lenne előre. De nem is lenne jó, ha akár csak egy minimálisan normális megélhetést is fedezne --lakhatással--, mert akkor tényleg az LENNE, amitől mindenki retteg, hogy senki nem dolgozna. Szerencsére erről szó sincs, csak az ellenzők fejében.
nov. 27. 18:55
 18/18 anonim ***** válasza:
Én 36 éves vagyok, annyit láttam, hogy iszonyat sok szellemileg korlátolt ember van a világon (laposföldesek, rablók, asztrológia-hívők, stb.) egyszerűen nem érdemelnek semmi ilyet. Inkább mindenki kaparja ki magának a gesztenyét.
nov. 27. 22:06
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!