Kezdőoldal » Politika » Magyar politika » 🤖💳 Feltétel nélküli alapjövede...

🤖💳 Feltétel nélküli alapjövedelmet? 🥪⛺

Figyelt kérdés

okt. 24. 17:04
A kérdező szavazást indított:
Igen!
Ne!
49 szavazat
1 2 3 4
 1/40 anonim ***** válasza:
22%
máshol is van, legyen itt is!
okt. 24. 17:05
 2/40 anonim ***** válasza:
59%
Tele lennénk migránssal meg rejtett erőforrással. Óriási nagy ostobaság lenne bevezetni bármi feltétel nélküli támogatást!
okt. 24. 17:05
 3/40 anonim ***** válasza:
29%
Csak ez biztosítja a szabadságunkat.
okt. 24. 17:06
 4/40 A kérdező kommentje:
Dinamikusan változik a világ, ezért újra aktuális ez a kérdés. Ti mit gondoltok a témáról? Nektek személy szerint jó lenne, ha ti biztosak lehetnétek abban, hogy akkor is lesz mit ennetek, ha értéktelenné váltok a munkaerőpiacon? És vannak olyan emberek, akiktől sajnálnátok pl. a mesterséges intelligencia használatából adódó hatékonyságnövekedés gyümölcseit? Kíváncsi vagyok, ki mit gondol a feltétel nélküli alapjövedelem előnyeiről, hátrányairól, jövőjéről.
okt. 24. 17:08
 5/40 anonim ***** válasza:
98%
Én inkább annak örülnék, ha rendesen meg lenne minden munkavállaló fizetve. Illetve azok is, akik lerokannak.
okt. 24. 17:12
 6/40 anonim ***** válasza:
88%
Máshol sincs.
okt. 24. 17:15
 7/40 anonim ***** válasza:
79%
Bizonyos szektorokban jó lehet és más kultúrországokban működhet. Mivel nálunk semmi normalitás mérték sincs a tróger férgek és link politikusok kapnák ahogy eddig minden kedvezményt .
okt. 24. 17:35
 8/40 A Dr Pepper nem kóla ***** válasza:
77%
Kérdés, miből! "Az ENSZ-hez tartozó Nemzetközi Munkaügyi Szervezet kutatója, a makroközgazdász Rosanna Merola például két éve megjelent tanulmányában „robotadót” javasolt kivetni a dolgozókat gépekkel kiváltó cégekre, ebből finanszírozva a munka nélkül maradók alapjövedelmét. Bár az ötletét maga sem érzi jelenleg életszerűnek, elvi síkon kívánatosnak tartaná. Ahhoz viszont tisztázni kellene, mi mindent érintsen, ami egyelőre egyáltalán nem egyértelmű." - [link]
okt. 24. 18:26
 9/40 anonim ***** válasza:
87%
Már ez régen elvetődött! Magyarán nem.
okt. 24. 18:28
 10/40 Koplárovics Béci ***** válasza:
43%

Én kettébontanám az alapján, hogy mekkora lenne az összeg.

1. Az FNA-ból meg lehet élni legalább úgy-ahogy. Nekem ez jó lenne. Na nem azért mert FNA-ból élnék, hanem mert ismerve a "magyarok" értelmi képessélgét, tuti sok barom nem dolgozna. Mivel a munkaerőpiac szűkülne, a kevés valóban dolgozó felértékelődne. Én ezek között lennék. Ennek ellenére nem támogatnám, mert gyűlülöm az ingyenélő senkiháziakat. Főleg azért, mert nyilván nekem kell az ő életüket is kitermelni.

2. Az FNA-ból még úgy-ahogy sem lehet megélni. Nos, akkor mi az értelme? Hiszen ha elveszítem a munkámat, ugyanúgy nem élek meg az "államból", mint most sem lehet (oké, egy putri színvonalon talán). Viszont legalább egy inflációt gerjesztene. Ami meg nem jó. Tehát ez sem támogatható.

okt. 24. 18:30
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!