Manapság hogy lehet egy tértivevényes hivatalos irat kézbesítését megcáfolni, ha egyszer nem is kell az aláírás?
Ugye a postás már csak a személyi ig. számot írja be a kis kütyüjébe (nem tudom, mi az), na de még hivatalos iratoknál sincs már a hagyományos aláírás.
Én kérdeztem a postásunkat, nevetve mondta, hogy ő is sokszor csak úgy random beír egy személyi ig. számot akkor is , ha tényleg az illető veszi át, csak pl nincs nála és nem tudja vagy ha nem találja otthon stb, neki meg nincs ideje tökölni.
De nem is ez a lényeg.
Ha pl más vette át helyettem vagy egyáltalán át se vette senki, és mégis az szerepel, hogy átvettem, hogy lehet ezt bizonyítani tegyük fel, egy bírósági perben?
Ráadásul, ha pont maga a per is múlik az adott levelen és tényleg fontos lenne?
Eleve a posta hova tölti le azokat az adatokat? És ahova letölti, onnan milyen garancia van arra, hogy valósakat kap pl a bíróság, ha ellenkezek a kézbesítés ellen?
Régen ugye még írásszakértőt is kértünk, ha gyanús volt a dolog, és olykor volt is értelme, mert kiderült a disznóság. Na de ma mindezt hogy lehet kezelni egyáltalán? Mire kérjek írásszakértőit? Vagy ma már informatikai szakértőt kell kérni rá?
na erre már csak azt tudom írni, hogy remélni merem, nem ügyvéd vagy. hihetetlen, komolyan.
egyébként tényszerűen se igaz, amit írtál. mármint egyik se.
nyilván valaki expediálja, de kaptam én már igen sok levelet aláírás nélkül. valaki kinyomtatta, valaki borítékba tette, valaki feladta, persze, hogyne, csak itt meg is szakad a szál, semmi azonosíthatóság. de nem ez a lényeg.
a kézbesítés bizonyítása volt a nagy kérdés, ill. annak tartalma, és itt vannak gebaszok jócskán. pl egy bírósági ügyiratban vagy egy hivatalnál ezer helyen megvan már eleve a személyi ig. számom. már hogy lenne bizonyított a kézbesítés, csak mert valaki beírta azt? ne vicceljünk már. ha ezt ennyire egyszerűnek látod, akkor bizony ott komoly gondok vannak a bizonyításban, merthogy nem az.
A hivatal a feladó, a postás kiviszi, és ott a kézbesítés helyén kerül rögzítésre a szig számod, nem a feladásnál...
Tényleg jó, hogy nem vagyok ügyvéd, mert téged az ablakon vágnálak ki, miután becsuktam...
ja mert szerinted az irattári papírokra nem szoktak utólag írogatni? ahaa...
na ez egyre borzalmasabb, úgyhogy hagyjuk szeirntem. folyamatosan azt erősíted meg, milyen klasszul lehet visszaélni, és észre se veszed.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!