Kezdőoldal » Üzlet és pénzügyek » Egyéb kérdések » A Posta hány alkalommal...

A Posta hány alkalommal kísérli meg a tértivevényes küldemény kézbesítését a címzett számára ?

Figyelt kérdés

A Posta honlapján nem találtam erről hivatalos infot.

Van- e különbség a kézbesítési kísérletek száma között attól függően, hogy a feladó hivatalos szerv, vagy magánszemély ?

2023. júl. 31. 17:26
 1/10 anonim ***** válasza:
59%

2.

Nincs.

2023. júl. 31. 17:44
 2/10 A kérdező kommentje:

Kösz.

Erre esetleg valami hivatalos forrás ?

2023. júl. 31. 17:47
 3/10 anonim ***** válasza:
78%

Persze.

[link]

2023. júl. 31. 17:54
 4/10 BlackSword ***** válasza:
50%

Az első válasz badarság... a tértivevény csak egy igazolás az átvételről, amit a feladó elrakhat... bizonyítva hogy x időpontban ki vette át a küldeményt...

Amennyiben hivatalos irat (A1, A2, A3 jelölésű) úgy a második kézbesítési kisérlet az első sikertelen kézbesítési kisérletet követő 6. munkanap... ez a nap az értesítő jobb oldalán nagyjából a közepén jelölve van... aznap még véletlenül se menj be a postára, mert a leveled a kézbesítőnél van... hőkezelt papíron is ott van a szövegben a második kézbesítési időpont....

Amennyiben magánszemély, vagy cég, vállalat ad fel tértivevényes, de nem hivatalos iratnak minősülő levelet, nincs második kézbesítési kisérlet... ebben az esetben 10 munkanap áll a rendelkezésedre, hogy átvedd a levelet...

2023. júl. 31. 18:03
 5/10 anonim ***** válasza:
26%

@4

Attól, hogy hosszan írod a marhaságot, az még nem válik igazzá.

2023. júl. 31. 18:07
 6/10 A kérdező kommentje:

Köszönöm.

Nem egy könnyű olvasmány, sok kereső kifejezés bevetésével sem kis mutatvány a vágyott info kibányászása.

2023. júl. 31. 18:20
 7/10 A kérdező kommentje:

Nem csodálkozom az eltérő vélekedéseken, nagyon mély a bánya, ahová a postai tájékoztatásnak ebben a formátumában leküldik a népet.

Az sem lepne meg, ha ahány postás, annyi gyakorlat valósul meg. " .... azért, mert már tavaly is így csináltam"

A hivatalos dokumentációkban, szabályzatokban, ... valaki tudna konkrét pontokat, bekezdéseket megadni mi a Posta hivatalos eljárása legalább elméletben ?

2023. júl. 31. 18:26
 8/10 BlackSword ***** válasza:
38%
#5! Ne akard már elmagyarázni nekem a szakmát... higgyed el nyugodtan, hogy jobban tudom...
2023. júl. 31. 18:51
 9/10 BlackSword ***** válasza:
42%
Az a postai eljárási rend, amit leírtam... elhiheted nyugodtan, nem csak kívülről láttam már postát...
2023. júl. 31. 18:55
 10/10 anonim ***** válasza:
89%

Annyi a lényeg, hogyha nem hivatalos levél, akkor 10 napig tudod átvenni a postán, egyszer próbálják kézbesíteni, attól függetlenül ki adta fel.

Ha hivatalos irat, akkor 2x5 napig át tudod venni a postán. Az első sikertelen után 5 napig, aztán megint próbálják kézbesíteni és utána megint 5 napig.

De ez rajta van, az értesítőn , amit kapsz a levélről .

2023. júl. 31. 19:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!