Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet tenni valamit társasházb...

Lehet tenni valamit társasházban olyan esetben, ha az idős, 72 éves, magát gondnoknak tartó személy kinézett magának, és mindennel megvádol?

Figyelt kérdés

Én 39 vagyok, 19 év ott élek, és engem, illetve a nemrég beköltözött fiatal szomszédlányt nézte ki magának.

Ha meglát a lépcsőházban egy eldobott csikket szökőévente, akkor már csönget fel hozzám, hogy miért dohányzok ott, az eldobott szemetek, és rágógumik szintén zenész.

Egyszer felkapcsoltam a villanyt fél 5 magasságában a lépcsőházban, és ordítva szaladt utánam, hogy mit képzelek, még nincsen sötét.

A múltkori húzásával ment legmesszebbre, leszerelte a saját csengőmet az ajtóm mellől, mert elvileg túl sokat használom, és lehallatszik. (Otthon sem voltam 2 hétig, erre értem haza.)

Lehet akár jogilag, akár önkormányzati szinten tenni valamit? Olyan szívesen bemosnék neki néha egyet, de nyilván, ezt nem tehetem meg.

nov. 13. 11:09
1 2
 11/11 anonim ***** válasza:

Értem. Segítek, ez baromság.

Ha én elmegyek a hatósághoz és feljelentek valakit, akár 10 alkalommal teszem meg, az nem zaklatás. Ezáltal, senki nem fogja bizonyítékként értékelni, hogy feljelentett.

Tarthatod tévhitben a kérdezőt, senki nem fog ennyi miatt büntetést kiszabni.

Szét szedhetjük nagyon a történetet.

Sajnos nem igazán lehet alátámasztani azt, hogy a szenilis öreg ember megvalósítja a zaklatást. Szerintem már az is kérdéses, hogy az elmondás alapján megvalósítja-e. Jogilag pedig ezek alapján bizonyítani…hát én biztos, hogy nem próbálkoznék.

Rokonokat próbálnék keresni hozzá, hogy ilyen problémám van, tudom tudom sok esetben lehetetlen de megpróbálnék vele beszélni. Sajnos egy ilyen szituáció jogilag nem igazán rendezhető.

nov. 14. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!