Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Lehet tenni valamit társasházb...

Lehet tenni valamit társasházban olyan esetben, ha az idős, 72 éves, magát gondnoknak tartó személy kinézett magának, és mindennel megvádol?

Figyelt kérdés

Én 39 vagyok, 19 év ott élek, és engem, illetve a nemrég beköltözött fiatal szomszédlányt nézte ki magának.

Ha meglát a lépcsőházban egy eldobott csikket szökőévente, akkor már csönget fel hozzám, hogy miért dohányzok ott, az eldobott szemetek, és rágógumik szintén zenész.

Egyszer felkapcsoltam a villanyt fél 5 magasságában a lépcsőházban, és ordítva szaladt utánam, hogy mit képzelek, még nincsen sötét.

A múltkori húzásával ment legmesszebbre, leszerelte a saját csengőmet az ajtóm mellől, mert elvileg túl sokat használom, és lehallatszik. (Otthon sem voltam 2 hétig, erre értem haza.)

Lehet akár jogilag, akár önkormányzati szinten tenni valamit? Olyan szívesen bemosnék neki néha egyet, de nyilván, ezt nem tehetem meg.

tegnap 11:09
 1/9 anonim ***** válasza:
80%

Leüvölteni, megfélemlíteni, hogy rádnézni se merjen.

Zaklatásért feljelenthető.

tegnap 11:18
 2/9 A kérdező kommentje:
Engem ő már többször feljelentett az évek alatt mondvacsinált okok miatt, természetesen pár hónap múlva mindig jött a levél, hogy lezárták a nyomozást, és vége van. :D
tegnap 11:23
 3/9 anonim ***** válasza:
100%

Majd, ha demens lesz.Akkor még agresszívvá is válik a viselkedése.

Ahol én laktam, ott meg volt egy demens néni, aki meg terrorizált mindenkit.

Zavarták az utcán játszó gyerekek, fogott egy edényt vizet és rájuk öntötte.Ugyanezt tette két nővel, akik nevetgéltek a lakás előtt.

Állandóan üvöltözik, rendőrségi feljelentéssel fenyegette a játszó gyerekeket, meg azt a két nőt is.

tegnap 11:24
 4/9 anonim ***** válasza:
56%
#2: akkor rágalmazás miatt feljelentés. Kezedben a bizonyíték.
tegnap 11:25
 5/9 anonim ***** válasza:

Jogilag nagyon nehéz ezt meghatározni.

Talán a zaklatás lehet, de az is nagyon gyenge lábakon.

“ Aki abból a célból, hogy mást megfélemlítsen, vagy más magánéletébe, illetve mindennapi életvitelébe önkényesen beavatkozzon, őt rendszeresen vagy tartósan háborgatja, ha súlyosabb bűncselekmény nem valósul meg, vétség miatt egy évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.”

Most ezt, hogy lehet az ő esetében bizonyítani? Beidézik, elmondja, hogy ő látta, hogy eldobod a csikket.

Az ő szava a tiéd ellen. Innentől ennyi.

Meghallgatják, hogy leszerelte a csengőd.

Ő közli, hogy nem csinált ilyet, de látta, hogy le van esve. Megint innentől hova tovább?

Ez egy rohadt nehéz helyzet. Nyilván, a józan ész azt diktálja, hogy “beszélj” vele. De pontosan mindannyian tudjuk, hogy vannak emberek akikkel még ész érvek és tények mentén sem lehet beszélni.

tegnap 11:28
 6/9 anonim ***** válasza:
0%

"Most ezt, hogy lehet az ő esetében bizonyítani?"

Ott vannak a feljelentések...

tegnap 11:45
 7/9 anonim ***** válasza:
100%

“ Ott vannak a feljelentések...”

És? A te világodban egy feljelentés az bizonyítékként értékelendő?

tegnap 12:01
 8/9 anonim ***** válasza:
46%

#7: nekem nincs saját világom, nem valamilyen hipervalóságban élek. Van egy közös valóság.

És van ugye feljelentések sorozata, melyek vádemelés, büntetés nélkül lezáródtak. Mi nem világos ebben?

tegnap 13:07
 9/9 anonim ***** válasza:
Tehát szerinted egy Rendőrségi nyomozás, bizonyítékként értékeli, ha már 5 alkalommal feljelentették, de egyetlen egyszer sem állapították meg a bűnösségét?
tegnap 14:07

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!