Ha Önként mennék börtönbe, kevesebb lenne a kiszabott szabadságvesztés?
Gyerekként nolesztáltam a hugomat. Most lassan 30 évesen érzem, hogy ez nem hagy nyugodni. A rossz lelkiismeretem taszítja az embereket, nem is tudok senkit mélyebben megismerni.
Ha magamat feladnám a rendőrségen, habár ez nagyon régen volt ez az eset, kevesebb lenne a büntetésem?
Ne süllyedjünk le a bulvár perverz szintjére, ne akarjátok, hogy részletezze.
Nem mindegy? Ő érez valamit, ne kíváncsiskodjatok, olvassatok sajtót, ott mindent leírnak, ki mit mivel hogyan. Perverziót ott le lehet vezetni
Nem teljesen mindegy, és nem egyértelmű, mit ért molesztálás alatt?
Gondolhatod, hogy nem a cuclisüvegét lopta el.
#16 Rohadtul nem mindegy. Szerinted a nemi erőszak, ahol mondjuk behatolás is történik, egy kategória azzal, ha pl. megfogdosta a fenekét? Azért kérdezik, mert a büntetőjogban a kettő baromira nem ugyanaz a tétel.
Egyébként ahogy előttem is írták, egyrészt elévült, másrészt ha a kérdező is gyerek volt, eleve nem büntethető.
A 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett nemi erkölcs elleni bűncselekmény SOHA nem évül el, ha öt évnél súlyosabb a büntetési tétel. (Egy 12 év alatti személlyel végzett szexuális cselekmény esetén pl. a büntetési tétel 5-10 év.)
Öt év, vagy az alatti büntetési tétel esetén az elévülés a sértett 21. életévének betöltésekor kezdődik (és öt év a tartama).
Ha a 14. életévét betöltötte az elkövető, akkor büntethető.
#19 Mint írtam, a nemi erőszak meg a fogdosás messze nem ugyanaz a kategória. Ha nem történt komoly dolog, akkor elévült. Ezért írtam a 16-osnak, hogy nem azért kérdezték, mi történt, mert csámcsogni akarnak rajta, hanem mert büntetőjogi felelősség szempontjából egyáltalán nem mindegy.
Igen, tisztában vagyok vele, hogy a gyerekkor határa 14 év. Gyereket írtam, nem kiskorút.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!