Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha Önként mennék börtönbe,...

Ha Önként mennék börtönbe, kevesebb lenne a kiszabott szabadságvesztés?

Figyelt kérdés

Gyerekként nolesztáltam a hugomat. Most lassan 30 évesen érzem, hogy ez nem hagy nyugodni. A rossz lelkiismeretem taszítja az embereket, nem is tudok senkit mélyebben megismerni.

Ha magamat feladnám a rendőrségen, habár ez nagyon régen volt ez az eset, kevesebb lenne a büntetésem?

nov. 11. 16:13
1 2 3
 11/24 anonim ***** válasza:
100%
Ez nem így működik. Beszéld meg előbb a húgoddal, és rendezd le vele a dolgokat. Amúgy mit értessz a molesztálás alatt? Mivel akkor gyerek voltál ezért nem vagy büntethető, de amúgy sem úgy működik hogy állítasz valamit és egyből lecsuknak
nov. 11. 19:10
 12/24 anonim ***** válasza:
8%

Ne süllyedjünk le a bulvár perverz szintjére, ne akarjátok, hogy részletezze.

Nem mindegy? Ő érez valamit, ne kíváncsiskodjatok, olvassatok sajtót, ott mindent leírnak, ki mit mivel hogyan. Perverziót ott le lehet vezetni

nov. 11. 19:12
 13/24 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem a huga sem vágyik a múlt felbolygatására, örül, ha valamennyire el tudja felejteni, nem még emlkeztessék rá.
nov. 11. 19:14
 14/24 anonim ***** válasza:
100%
12. A kérdés nem teljes így hogy nem tudjuk hogy mit ért molesztálás alatt. Amúgy meg ha már vállalja anoníman a felelősséget hogy elmondja az életéről amit akar és egy ilyen kínos témában kér segítséget akkor vállalja a következményét miszerint az emberek vissza fognak kérdezni
nov. 11. 19:14
 15/24 anonim ***** válasza:
9%
De miért akarod tudni? Miért akarsz gusztustalan dolgokról részletesen tudni?...
nov. 11. 19:16
 16/24 anonim ***** válasza:
11%

Nem teljesen mindegy, és nem egyértelmű, mit ért molesztálás alatt?

Gondolhatod, hogy nem a cuclisüvegét lopta el.

nov. 11. 19:17
 17/24 anonim ***** válasza:
0%
A kedves kérdezőket kéne inkább kezeltetni, akik tudni akarnak a részletekről, ahelyett, hogy a szomszédjuk kulcslyukán kukucskálnának
nov. 11. 19:19
 18/24 anonim ***** válasza:
84%

#16 Rohadtul nem mindegy. Szerinted a nemi erőszak, ahol mondjuk behatolás is történik, egy kategória azzal, ha pl. megfogdosta a fenekét? Azért kérdezik, mert a büntetőjogban a kettő baromira nem ugyanaz a tétel.

Egyébként ahogy előttem is írták, egyrészt elévült, másrészt ha a kérdező is gyerek volt, eleve nem büntethető.

nov. 11. 19:45
 19/24 Justinianus ***** válasza:
0%

A 18. életévét be nem töltött személy sérelmére elkövetett nemi erkölcs elleni bűncselekmény SOHA nem évül el, ha öt évnél súlyosabb a büntetési tétel. (Egy 12 év alatti személlyel végzett szexuális cselekmény esetén pl. a büntetési tétel 5-10 év.)

Öt év, vagy az alatti büntetési tétel esetén az elévülés a sértett 21. életévének betöltésekor kezdődik (és öt év a tartama).

Ha a 14. életévét betöltötte az elkövető, akkor büntethető.

nov. 11. 20:50
 20/24 anonim ***** válasza:
100%

#19 Mint írtam, a nemi erőszak meg a fogdosás messze nem ugyanaz a kategória. Ha nem történt komoly dolog, akkor elévült. Ezért írtam a 16-osnak, hogy nem azért kérdezték, mi történt, mert csámcsogni akarnak rajta, hanem mert büntetőjogi felelősség szempontjából egyáltalán nem mindegy.

Igen, tisztában vagyok vele, hogy a gyerekkor határa 14 év. Gyereket írtam, nem kiskorút.

nov. 11. 21:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!