Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha valaki a becenevemen...

Ha valaki a becenevemen hirdeti magát, az kimeríti valamilyen jogszabályt?

Figyelt kérdés

Ha mások által ismert becenevemen ad fel hirdetést szexpartner keresőn és úgy beszél mintha én lennék de semmilyen személyes infót nem oszt meg(kép, telefonszám, stb).

Azzal a céllal hogy pletykáljanak rólam és feszko legyen köztünk a parommal, kaphat valamit ha feljelentem?

(Kisvárosban élünk ahhol mindenki ismer mindenkit?

okt. 28. 14:48
 1/7 anonim ***** válasza:
100%

A beceneved nem a kizárólagos tulajdonod, másnak is lehet ugyanaz a beceneve, sőt, kitalálhatja magáról, hogy ezentúl így hívatja magát.

Az, hogy téged próbál meg rossz színben feltüntetni, megtéveszti azokat akikkel beszél, AZ már lehet bűncselekmény vagy legalábbis törvénysértés.

okt. 28. 14:50
 2/7 A kérdező kommentje:

Rossz színben feltüntetest indirekt módon értem

Tehát nem állitja senkinek konkrétan hogy ő én vagyok, nem beszél a nevemben. Csak a stílusabol és a becenevebol valaki azt gondolhatja. Ebből szárnyra kaphat egy pletyka ami kellemetlenul erinthet

okt. 28. 14:57
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

#2 Akkor ezt te csak túlgondolod.

Vagyis te azt gondolod, hogy valaki más azt gondolhatja hogy....

Nem kell vele foglalkozni. Ha megkérdeznek róla akkor csak elmondod, hogy semmi közöd hozzá. Ha bármi más módon próbálsz tenni akkor még azoknak a gyanúját is magadra tereled, azok is látni fogják a hasonlóságot akiknek előtte fel se tűnt semmi hasonló.

Ez olyan lenne, mintha egy terítőn levő apró foltocskára tennél egy hatalmas jelzőtáblát, hogy "ne foglalkozz a folttal!". Onnantól mindenki a foltot nézné holott anélkül észre se vették volna.

okt. 28. 15:46
 4/7 anonim ***** válasza:
Ez már messze kimeríti a bűncselekmény kategóriát. Jelentsd fel. Minden jogod megvan rá. Normális felnőtt ember idáig nem megy el.
nov. 17. 17:04
 5/7 A kérdező kommentje:
Konkrétan melyik törvényt sérti?
nov. 18. 11:30
 6/7 1112 ***** válasza:

Egészbiztos,hogy ismer téged?Lehet,hogy csak hasonló a stílusa?Ismeri a barátaidat,róluk is, konkrétumokat a te életedből?

Amúgy,ne foglalkozzatok vele.Párod bízik benned?Na,hát akkor semmi gond,vagy hát nem olyan nagy. De ha párod ráírna,és ott ülnél mellette,látná,hogy nem te írsz vissza választ pl...

Másik,nemtom,mennyire néznek ilyen oldikat pl a főnökök,ha rábukkannak véletlen se biztos,hogy szóvá teszik,hogy te vagy-e;munkába felvétel előtt meg nem is tudja a beceneved,közben meg nem tudom,hogy mennyi az esélye,hogy rátalál;lehet,h gondolja nem te vagy, v. nem fogja érdekelni,mert jól dolgozol. Nemtom amúgy,hogy tényleg visszaél-e, v csak pont véletlen ez a beceneve neki is

dec. 1. 18:55
 7/7 1112 ***** válasza:

*munkáltató pl lehet,hogy diszkrét.

Amúgy én nem értek az ilyen dolgokhoz.

dec. 1. 18:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!