Az aláírásom lehet felismerhetetlen?
Értem ezalatt a következőt:
Mintapéldaként én vagyok Fiktív István, akit a barátai, ismerősei Sapinak becéznek, én pedig az aláírásomat a Sapi becenévre formáltam.
Személyi igazolvány megújításánál, amely alkalommal szükségeltetik aláírást biztosítani, probléma-e, amennyiben az aláírásomból nem kiolvasható a valódi nevem, sőt, egy másik szó/becenév bújik meg benne, amely hivatalosan ismeretlen, és a nevemtől eltérő alakú?
Szólhatnak emiatt? Lehet belőle baj, vagy egyszerűen tudomásul veszik, hogy ez az én aláírásom és kész, nem szólhatnak bele, hogy írok alá dolgokat?
Van valami jogszabály a kézi aláírások formai követelményeire?
Köszi a válaszokat előre is.
Kedves 1-es!
A Sapi kizárólagosan mintapéldaként került feltüntetésre, nincs valóságalapja. Értelemszerűen nem alapoznám az aláírásomat egy idétlen/dedós becenévre. A valóságban másról van szó. Mindezek ellenére köszönöm a figyelmességet és a figyelmeztetést! Kedves tőled!
Továbbá köszönöm a kérdésem megválaszolását is! Arra voltam kíváncsi, probléma-e a teljes eltérés az aláírás és a név között, baj-e, ha az aláírás már-már egy más szót hordoz, aminek köze nincs a jogilag viselt nevemhez. A válasz tehát: Nem probléma.
Köszönöm a segítséget!
Anyum aláírása olyan, hogy hamisítani sem sikerült a suliban:)) ő látja benne a nevét, én csak egy kriszkraszt.
Nem mintha az én aláírásom gyönyörű lenne, csak a vezetéknevem lefirkantva, mikor hogy sikerül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!