Abban az esetben ha idős szüleim olyan súlyos dologgal vádolnak, hogy én több millió forintot tulajdonítottam el a bankkártyájuk ellopásával, akkir meg vagyok lőve?
Igazából hajthatatlanok, olyan abszurd dologgal hívott fel ma reggel apám, hogy az ő és édesanyám bankkártyájának ellopásával körülbelül kettő millió forinttal károsítottam meg őket, és megfenyegettek, hogy évekre börtönbe kerülök, ha feljelentenek.
Én másik városban élek, miért lenne szükségem az ő bankkártyájukra, az adataik nélkül, rádásul úgy, hogy nincsenek anyagi gondjaim. Ez egy borzasztóan morbid helyzet, és egy Örkény novellát megszégyenítő élethelyzet, de mégis, mit tehetek?
Mindketten 70 év felettiek.
Megpróbálod gyámság alá vonni őket.
Ha nem követted el, akkor nincs mitől félned, a banki tranzakciók lenyomozhatóak.
Lehet, hogy elvesztették a kártyájukat (ellopták) és úgy tűnt el a pénzük. Sajnos ez gyakran megtörténik.
Ennyire rossz közöttetek a viszony, hogy ők egyből arra jutottak te loptad meg őket?
Online is le lehet kérni a kártyaforgalmat, csak kell hozzá a megfelelő azonosító, de bemehetnek egy bankfiókba és ott is lekérhetik. Akkor lehetne látni mikor tűnt el a kártyájuk és hol használták azt követően.
SMS-t nem kapnak a telefonjukra? Mert akkor azt csak vissza kell pörgetni, hogy mikor és mire lett leemelve a pénz a számláról.
Itt az a kérdés te szeretnéd-e ezt velük normál módon tisztázni. Ha igen,. akkor rá kell venni őket, hogy valamelyik megoldással megismerjétek a számláról történő pénzmozgást. Ha ott lesz előttetek hogy mikor és mennyi pénzt vettek ki, meg hol, akkor ezt már meg lehet beszélni.
Ha tényleg nem te voltál akkor a legjobb ha ráveszed őket hogy pontosan nézzék meg a számlaadatokat és te meg az alapján el tudod nekik mondani mi történt. Sajnos simán lehet, hogy ellopták a kártyájukat, de az is hogy valami csalás áldozatai lettek, sok az olyan kamu üzenet amiben rávesznek másokat, hogy adják meg önként az azonosítóikat és azzal már el lehet szedni a pénzt a számlájukról is.
Amúgy milliós tételt nem lehet automatából felvenni, ahhoz be kell menni közvetlen egy bankfiókba, ott pedig csakis a tulajdonosnak adják át. Tehát ez valami átutalás, online csalás lehetett vagy kisebb részletekben szedték le a pénzt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!