Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Abban az esetben ha idős...

Abban az esetben ha idős szüleim olyan súlyos dologgal vádolnak, hogy én több millió forintot tulajdonítottam el a bankkártyájuk ellopásával, akkir meg vagyok lőve?

Figyelt kérdés

Igazából hajthatatlanok, olyan abszurd dologgal hívott fel ma reggel apám, hogy az ő és édesanyám bankkártyájának ellopásával körülbelül kettő millió forinttal károsítottam meg őket, és megfenyegettek, hogy évekre börtönbe kerülök, ha feljelentenek.

Én másik városban élek, miért lenne szükségem az ő bankkártyájukra, az adataik nélkül, rádásul úgy, hogy nincsenek anyagi gondjaim. Ez egy borzasztóan morbid helyzet, és egy Örkény novellát megszégyenítő élethelyzet, de mégis, mit tehetek?

Mindketten 70 év felettiek.

okt. 25. 07:18
1 2
 1/13 Fsms ***** válasza:
87%

Megpróbálod gyámság alá vonni őket.

Ha nem követted el, akkor nincs mitől félned, a banki tranzakciók lenyomozhatóak.

okt. 25. 07:23
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
Ha tényleg nem tettél ilyet, akkor nem lesz rá semmi bizonyítékuk, és nem ítélnek el. Gondolom azt is figyelembe veszik hogy idős emberek és valószínüleg félrebeszélnek.
okt. 25. 07:27
 3/13 anonim ***** válasza:
33%
Gyerekként ha jól tudom akkor gyámság alá kérheted őket. De nehezen adják meg, ha képesek ellátni önmagukat hiába bolondok akkor biztos nem kapják meg a gyámot.
okt. 25. 07:31
 4/13 A kérdező kommentje:
Az biztos hogyha nálam konkrét házkutatást tartanának, akkor sem találnának semennyi arról levett összeget, sem a kártyájukat, csak az én saját pénzem.
okt. 25. 07:32
 5/13 anonim ***** válasza:
92%
Eleve látszik, hogy melyik településen és mikor vették le a pénzt a kártyáról. Ha neked arra az időszakra alibid van akkor máris bukik a vád. Akár fel is jelentheted őket rágalmazásért...
okt. 25. 07:47
 6/13 anonim ***** válasza:
100%
Kamu. A tranzakciók lenyomozhatóak, a pénzfelvételkor az automata fényképeket készít, ha meg a pénztárnál veszel ki lóvét, a személyazonosságot igazolni kell. Ha nem lennél sáros, akkor neked kéne ismeretlen tettes ellen feljelentést tenni, mivel valószínű a szüleid valami csalás áldozatai lettek, már ha tényleg tűnt el lóvé, ha meg félrebeszélnek, legalább kiderül hivatalosan hogy elmentek a toronyból. Ebben az esetben is jól jöhet egy hivatalos papír, hogy nincsenek már agyilag a toppon, később ha mégis ha valami gyámság féle alá kéne venni őket, ez egy nyomós érv lehet
okt. 25. 07:53
 7/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem lehet, hogy telefonos csalás áldozatai lettek?
okt. 25. 07:54
 8/13 anonim ***** válasza:
100%

Lehet, hogy elvesztették a kártyájukat (ellopták) és úgy tűnt el a pénzük. Sajnos ez gyakran megtörténik.

Ennyire rossz közöttetek a viszony, hogy ők egyből arra jutottak te loptad meg őket?

Online is le lehet kérni a kártyaforgalmat, csak kell hozzá a megfelelő azonosító, de bemehetnek egy bankfiókba és ott is lekérhetik. Akkor lehetne látni mikor tűnt el a kártyájuk és hol használták azt követően.

SMS-t nem kapnak a telefonjukra? Mert akkor azt csak vissza kell pörgetni, hogy mikor és mire lett leemelve a pénz a számláról.

Itt az a kérdés te szeretnéd-e ezt velük normál módon tisztázni. Ha igen,. akkor rá kell venni őket, hogy valamelyik megoldással megismerjétek a számláról történő pénzmozgást. Ha ott lesz előttetek hogy mikor és mennyi pénzt vettek ki, meg hol, akkor ezt már meg lehet beszélni.

Ha tényleg nem te voltál akkor a legjobb ha ráveszed őket hogy pontosan nézzék meg a számlaadatokat és te meg az alapján el tudod nekik mondani mi történt. Sajnos simán lehet, hogy ellopták a kártyájukat, de az is hogy valami csalás áldozatai lettek, sok az olyan kamu üzenet amiben rávesznek másokat, hogy adják meg önként az azonosítóikat és azzal már el lehet szedni a pénzt a számlájukról is.

Amúgy milliós tételt nem lehet automatából felvenni, ahhoz be kell menni közvetlen egy bankfiókba, ott pedig csakis a tulajdonosnak adják át. Tehát ez valami átutalás, online csalás lehetett vagy kisebb részletekben szedték le a pénzt.

okt. 25. 08:06
 9/13 anonim ***** válasza:
100%
Nem lesz házkutatás, minden tranzakció visszakövethető, az automatáknál kamerák vannak, még tanúnak sem fognak behívni a nyomozók.
okt. 25. 09:02
 10/13 A kérdező kommentje:
Tisztáztuk a dolgokat végül, minden jogi ügy nélkül, megtaláltam a bankkártyájukat, és egy csomó készpénzt náluk, elnézést kértek de nekem ez nem hiányzik, mert nem az első, nem fogok kapcsolatot tartani.
okt. 25. 10:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!