Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Miért teheti meg az autósiskol...

Miért teheti meg az autósiskolamaffia hogy ilyen millió meg afölötti összegeket húzzon le az embertől hogy jogosítványhoz jusson?

Figyelt kérdés

Ez konkrétan legalizált maffia lehúzás...

Ha akarnak rádlőcsölnek még száz órát hogy fizess mint a katonatiszt, megbuktatnak százszor, annál többet fognak keresni.

Mik ezek ha nem gengszter bűnözők ?

2023. dec. 15. 17:17
 1/10 anonim ***** válasza:
59%
Azok, ezért nincsen jogsim, nem lehet mit tenni ezzel, ők az erősebbek, nem egy "kisember" aki vezetői engedélyt akar. Majd a 17-18 éves kamasz, akinek az apja milliárdos, illetve a középkorú, villában lakó vállakozónak lesz engedélye, a többieknek nem lesz kocsija. Ez van, kevesebb szennyezés éri a légkört legfeljebb.
2023. dec. 15. 17:23
 2/10 anonim ***** válasza:
69%

Esetleg lehetetlen és elképzelhetetlen, hogy nem vagy eléggé felkészült még vizsgázni? Itt az egész egy hatalmas hálózat és plusz száz órát kell venned?

Ismerőseim döntő többségének van vezetői engedélye, sokan buktak, sokan átmentek elsőre.(Én is megbuktam elsőre). Az ember ilyenkor igazságtalannak érzi és mindent rájuk köp, de azért lássuk be, túlnyomó részt okkal megbuktatnak.

Én is elmondtam minden rohadék pénzéhesnek és a többi és a többi, de azért tudom jól, a 30as tábla nem 45.

Biztos, hogy volt már, van is és lesz is, hogy valamit igazságtalanul megbuktatnak, de azért szerintem döntő többségben okkal történik.

Nem tudok egyetlen emberről se(biztos, hogy létezik) akinek 50 óránál többet kellett volna venni. Jelzem, aki közelített az 50 órához is, maga mondta, hogy nagyon béna és nem megy neki.

2023. dec. 15. 17:27
 3/10 A kérdező kommentje:

Nem ezzel van a probléma, csak akkor ne kérjenek az óráért ennyi pénzt.

Ha ennyire el vannak kanászodva ezek a lehúzó bűnözők, akkor törvénybe kell maximalizálni amit elkérhetnek az órákért, aki ezen nyerészkedik azt meg börtönbe.

Embereknek egész havi fizetésük 200-250 ezer Ft és fizess ki egy jogsiért 1 millát?!

2023. dec. 15. 17:30
 4/10 anonim ***** válasza:
83%

“ csak akkor ne kérjenek az óráért ennyi pénzt.”

Ez meg ne haragudj, egyszerűen butaság. Ezt hívják piacnak. Annyi pénzt kérnek el érte, amennyit az emberek kifizetnek. Ámég kifizetik, addig ennyi lesz az ára. Milyen érv, hogy ne kérjenek ennyi pénzt el?

Egy konyhabútor nagyon drága. És? Törvénybe iktassuk, mennyiért készíthet konyhabútort?

Egy autó nagyon drága. És? Törvénybe írjuk le, hogy egy BMW maximum 8.000.000 forintba kerülhet?

Te, mint egy magán cég tulajdonosa, mondanád azt, hogy “hmm…kérhetnék óránként 3.000 forintot, de a macska rúgja meg az olyan drága inkább csak 1.000 forintot kérek?”

Hát h*lye lennél. Ezt hívják piacnak.

“ fizess ki egy jogsiért 1 millát?!”

Utána néztem, egy KRESZ oktatás vizsgával kerekítve 45.000 forint.

Egy óra vezetés 7.500 forint. 30 órát kell vezetni

30x7500=225.000 forint. Ehhez, hozzá jön a forgalmi vizsgadíj, ami kerekítve 18.000 forint.

A még mellékesdíjjak kb 35.000 forint.

Ezt összeszámolva ma vezetői engedély nagyjából nem éri e a 350.000 forintot.

350.000 forinttal már nagyon nagyon túl, felfelé kerekítettem.

Ahhoz, hogy elérd az általad említett 1.000.000 forintos összeget, nagyjából 120 órát kell vezetned 30 helyett. Szerintem a gond ebben az esetben, nem az oktatóval van.

A 350.000 forint persze állami támogatás nélkül, azt nem vettem bele.

2023. dec. 15. 17:57
 5/10 anonim ***** válasza:
100%

"csak akkor ne kérjenek az óráért ennyi pénzt"

Drága a benzin, drága az autó javíttatása (a tanulók hamar leamortizálják és amúgy is legtöbbször városban fut), emellett meg kell fizetni az oktatót is, aki jogilag felelős a legidiótább tanulóvezető balfogásaiért is.

Én 33 éve tanultam vezetni, akkor is sok pénz volt az akkori fizetésekhez képest.

És még régebben is ezt mondták. Akkoriban még volt sorkatonai szolgálat, az 1970-es években sokan a katonaságnál szerezték meg a jogsit, mert a családjuk anyagi helyzete miatt más módon esélyük se lett volna rá.

Szóval ez mindig drága volt. És régen is könnyen lehetett bukni. Azért valahogy mégiscsak megtanult, aki nagyon akart és nem volt totál lila a vezetéshez.

2023. dec. 15. 17:59
 6/10 anonim ***** válasza:
37%
Romák is mindig vezetnek, mégsem láttam tanulóvezető feliratot egynél sem, soha.
2023. dec. 15. 18:05
 7/10 anonim ***** válasza:
Miről van szó?az autósiskolához az elméleti rész tartozik,a forgalomban pedig vizsgázhatsz a minimum levelezett óraszámmal is.talán nem megy a kresz?
2023. dec. 15. 19:02
 8/10 Alex Fly ***** válasza:

miről beszélsz? A vizsgadíjakat nem az iskola határozza meg; azok fixek. Nyilván nem fogja kifizetni helyetted...

Az oktatásnak is vannak költségei, az iskolát fenn kell tartani -nyilván ezt is neked kell kifizetned, ha már egyszer igénybe veszed a szolgáltatásukat, nem akarnak ráfizetni minden egyes tanulójukra.

És persze mint minden vállalkozás, szeretnének némi hasznot is abból, ha már működnek -és nyilván az összes többi vállalkozáshoz hasonlóan a profitmaximalizálásra törekednek. Az áraikat úgy határozzák meg, ahogyan azt a piac törvényei diktálják. Nem kérhetnek annyit, amennyit már az ember nem hajlandó kifizetni...

És a jelek szerint nincs is erről szó: ha megnézed, hány ember szerzett jogosítványt, akkor nem úgy tűnik, mint ha olyan mértékben túlárazták volna, hogy ne lehessen megfizetni.

2023. dec. 16. 12:11
 9/10 Lazy Lover ***** válasza:
6%
Mert ők az erősebbek és nincs állami szabályozás jól írod ez egy maffia az én jogsim is 1 millió lesz mert még ennyi óra meg annyi óra.... Plussz a bukások
2023. dec. 17. 21:54
 10/10 anonim ***** válasza:
50%
Ez a csigajogsi vagy a spuri autosikola? Engem is igy huztak le.
2023. dec. 24. 04:53

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!