Kezdőoldal » Politika » Törvények, jog » Ha egy nekem küldött, szerződé...

Ha egy nekem küldött, szerződésben aláírás előtt átírok velamit, de a másik fél nem veszi észre és Ő is elfogadja, akkor mi van?

Figyelt kérdés

Igazából csak viccből, kíváncsiságból, olyan társadalmi kísérletként gondolkodtam el a következőn.

Egy szolgáltató cégtől, kaptam egy szerződést, feltételekkel, árakkal miegymás. És kíváncsi vagyok, mennyire szállítószalag szerűen írják alá ők, miután aláírva visszaküldöm. (Szerintem így írják alá.)

Gondoltam, hogy az egyik díjtételből egy számjegyet eltüntetek (vagy egy tizedespontot beteszek). És visszaküldöm aláírva.

Ezzel követek-e el valami bűncselekményt?

Vagy nekik is ugyanúgy kötelességük elolvasni, és értelmezni mielőtt aláírnak egy szerződést? Számít-e egy ilyen esetben a "rosszhiszeműség"?

Félreértés ne essék. Egy még aláíratlan "biankó" szerződésről beszélünk. Tehát nem egy aláírt szerződés "hamisításáról". És ha jól tudom, aláírás előtt a szerződssel kapcsolatban mindkét fél élhet "módosításokkal".

Az nyilván rosszhiszeműséget vet fel, hogy a módosítási "javaslatomról" nem tájékoztattam őket. De részükről meg hanyagság, ha elolvasás nálkül írják alá.

Nyilván mikor követelném hogy a szerződött díjtétellel számlázzanak, úgy is felbontanák a szerződést azonnal. Tehát hosszú életű nem lenne a kedvező díjtétel.

okt. 23. 15:02
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Pereskedés és sok gond lenne vele.

Nyilván te érvelhetnél azzal, hogy el kellett volna olvasnia aláírás előtt, ő meg azzal, hogy elolvasta és megbízott benned, te meg becsaptad.

Ez nyilván egyértelmű lenne a bírónak is és sok év, sok pénz, sok-sok felesleges mérgelődés után a szerződést felbontanák. Persze a pénzt, perköltséget neked kellene fizetned büntetésképpen.

okt. 23. 15:13
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Nem hanyagság, mert egy sokszorosítva, minden egyes ügyfélnek ugyanolyan tartalommal kiküldött nyomtatvány egyedi átolvasása nem elvárható.
okt. 23. 15:13
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Azzal kiegészíteném az 1-es válaszomat, hogy egy céggel szemben soha nincs esélyed. Ők teljesen egyértelműen tudnák bizonyítani, hogy nem azt a szerződést kapták vissza amit neked küldtek, hiszen sok másik ugyanolyat kiküldtek másoknak már előtte és utána is. Amikor megbeszéltétek a feltételeket akkor erről hangfelvétel is készült, ez bizonyítja, hogy te beleegyeztél és azokat a feltételeket fogadtad el amik az eredetiben voltak. Ráadásul nekik tucatnyi, ilyen ügyekben járatos ügyvédjük és sok pénzük van, neked meg nem.

De megérdemelnéd, hogy bepróbálkozz - és átéld a következményeit.

okt. 23. 15:16
 4/12 A kérdező kommentje:

#2:

Nyilván, életszerűen nézve ez igaz. De akkor viszont a törvény kivételezne a szolgáltatóval, miszerint neki mégsem kötelessége elolvasni az aláírt szerződést, mielőtt aláírja.

#3:

Hangfelvétel nem volt, mert a szerződés részleteit, a megküldött (és aláírandó) PDF-ben láttam meg először. Szóval én még biztosan nem fogadtam el semmit,

okt. 23. 15:22
 5/12 anonim ***** válasza:

#4 Az még rosszabb ha írásban kaptad meg a feltételeket. Akkor nem hivatkozhatsz semmire, teljesen egyértelmű milyen feltételeket kínáltak neked.

Hogy juthat ilyen eszedbe egyáltalán, hogy sikerülhetne?

okt. 23. 15:28
 6/12 anonim ***** válasza:
100%
A jogszolgáltatásnak része az életszerűség. Megbénulna az élet, ha egy bíróság ilyenkor a gyakorlatilag hamisítónak adna igazat. A kiküldött szerződésnyomtatvány azt jelenti, hogy azt írd alá, ne buherálj bele egyeztetés nélkül.
okt. 23. 15:31
 7/12 anonim ***** válasza:

"Gondoltam, hogy az egyik díjtételből egy számjegyet eltüntetek (vagy egy tizedespontot beteszek)."

Amúgy milyen tizedespontot akarsz belerakni? Külföldön van ez?

okt. 23. 23:02
 8/12 anonim ***** válasza:
Olvastam egyszer egy cikket. Egy amerikai krapek eljátszotta ezt, ha jól emlékszem valami hitel szerződésnél. Aztán pereskedés lett belőle, és megnyerte a pert!
okt. 24. 16:56
 9/12 anonim ***** válasza:
100%
Amerikában lehet, ott a mikróra is rá kell írni, hogy ne abban szárítsd a macskát. Itt azért nem az elmebaj tombol.
okt. 24. 17:04
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

A szolgaltatoknak komplett ugyvedi garda dolgozik. Nem fogod meguszni.

A szokgaltatok nyilvanos ajanlattetelt tesznek netre. Tudjak bizonyitani,mit kuldtek.

Maganszemelynel viszont jatszadozhatsz ezzel. De az se fogja annyibanhagyni.

okt. 25. 00:29
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!